Kolumne

ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Čudesan Advent u Maloj sceni


"Glazba je ono kako osjećaji zvuče.“ Ovaj citat misao je vodilja adventa kazališta Mala scena.

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo. Udaljili smo se, pokušali postati bližima, ali osjećaj koji odzvanja u zraku jest uglavnom – strah. Kolika su djeca provela mjesece udaljena od svojih prijatelja? Roditelji, odrasli bez minute odahnuća? Odmora, ne samo fizičkog, već i duševnog. Ni ovaj advent nema onaj osjećaj, pun boja, čuvstvo koje zvuči kao cijeli orkestar. Još uvijek nedostaju neki instrumenti, određeno uzbuđenje. Usudimo li se? Veseliti se, biti bliski, osjećati neke druge emocije osim straha, sumnje, odvojenosti?

Zato je ovdje – kazalište!

U kazalištu Mala scena pripremili smo vam adventsku poslasticu koja će ispuniti duh, glave i oči i vratiti sve one instrumente u orkestar koji nam još uvijek nedostaju!

Svakog vikenda, od četvrtka do nedjelje, počevši od 2. prosinca, čekamo vas i vašu djecu u kazalištu Mala scena!

Čeka vas naša nova predstava za djecu od 5 godina naviše – „Velika tvornica riječi“ – predstava nastala po poznatoj istoimenoj slikovnici koja govori o prijateljstvu, važnosti iskrenosti i kako je sve moguće kad nismo sami i kad vjerujemo u ljubav! U ovoj dirljivoj priči glume fantastični mladi umjetnici predvođeni dvjema dobitnicama Nagrade hrvatskog glumišta ove godine – Bugom Marijom Šimić i Josipom Bilić! Predstavu prati čarobna glazba mladog skladatelja Borne Ercega, a posebna je u Hrvatskoj jer je možete pogledati i više puta – napravili smo, naime, tri predstave u jednoj! Svaki lik ispričat će vam priču iz svoje perspektive i saznat ćete nešto novo o zemlji Velike tvornice riječi i hrabrosti Fileasa, Oskara i Silve! Na našem rasporedu naznačeno je kada igra koja priča, za gledanje više priča dobijete i popust, a više o samoj predstavi možete pronaći ovdje: http://mala-scena.hr/home/predstave/velika-tvornica-rijeci.aspx .

Osim „Velike tvornice riječi“ čekaju nas i neki naši stari klasici koji dugo nisu igrali kod kuće poput „Čudaka Šumeka“ i „Iglice“, a nismo zaboravili ni naše najmlađe od 18 mjeseci naviše – „Priča o svjetlu“ i „Priča o kotaču“ također su tu!

Vjerujemo da ćete se s nama zabaviti, nasmijati, možda pustiti koju suzu, sigurno se opustiti i stvoriti uspomene za cijeli život. Nakon svake izvedbe pozdravit će vas i Sveti Nikola odnosno Djed Mraz i djeci podijeliti poklone!

Na moć kazališta i divne glazbe naših predstava dodajte prah božićne čarolije – i – advent u Maloj sceni nikada nije bio tako nezaboravan!

Program cijeloga maloscenskog adventa možete pronaći ovdje:

http://mala-scena.hr/home/program.aspx , a za više pitanja pišite nam na info@mala-scena.hr .

Za ulaz na sve predstave Male scene odrasli iznad 13 godina moraju pokazati covid potvrde (covid potvrde uključuju cijepljenje i testiranje). Zahvaljujemo Turističkoj zajednici na potpori.

Neka vam advent bude ispunjen cijelim orkestrom!

Vidimo se u Maloj sceni!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.