Kolumne

utorak, 26. listopada 2021.

Književnost – publicistika 26.10.2021.



Literarne radionice "Pišem ti pismo" i "Želim biti pisac" će, u sklopu projekta Kulturnjak.hr, u studenom voditi Snježana Berak. Kroz ukupno četiri radionice polaznici će imati priliku upoznati istaknute pisce, književne urednike, promotore knjiga i čitanja. Radionice su zamišljene kao spoj teorijskog i praktičnog rada.

U srijedu, 27. listopada, s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici "Fran Galović" Koprivnica Drago Hedl održat će promociju nove televizijske serije "Šutnja" utemeljene na trilogiji njegovih kriminalističkih romana.

Predstavljanje knjige "Magija na hrvatskome povijesnom prostoru" dr. sc. Denivera Vukelića, u izdanju Školske knjige, znanstveno-popularnog djela u kojemu se prvi put u Hrvatskoj složeni fenomen magije obrađuje na sveobuhvatan, interdisciplinaran način, održat će se u četvrtak, 28. listopada, u 12 sati, u Muzejskoj knjižnici i čitaonici, na adresi Trg Ivana Pavla II br.1, u centru grada Osijeka.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Anđelka Vuletića, uglednog književnika i prevoditelja.

Digitalni arhiv tjednika "Virovitičkog lista" od 1953. do 2014. predstavljen je u ponedjeljak, 25. listopada, u virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u sklopu Mjeseca hrvatske knjige i Dana knjižnice.

Književnu nagradu Predrag Matvejević za 2021. osvojio je makedonski pjesnik Borče Panov za knjigu "Brijanje Balona", a izvan konkurencije dobitnik je talijanski pisac Erri De Luca za životno djelo i knjigu "Potkožne tetovaže".

Na tribini Razotkrivanje, 28. listopada, u 19 sati, u Novinarskom domu, predstavit će se knjige "U kavani Europa" i "Ponovo u kavani Europa", a s autoricom Slavenkom Drakulić će o aktualnim izdanjima i dosadašnjem književnom radu razgovarati Seid Serdarević.

Publika pulskog Sa(n)jam knjige u Istri ove godine bira između trideset knjižnih naslova, ali samo će jedan ponijeti titulu "Libar za vajk 2020./21.".

Predstavljanje publikacije "Praznine 2021" i otkrivanje novog rada Lane Stojićević održat će se u kreativnom hub-u Prostor (Plančićeva 2, Split), u četvrtak, 28. listopada, u 19 sati.

Izvor:Culturnet.hr


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.