Kolumne

ponedjeljak, 16. kolovoza 2021.

Predstavljanje romana splitskog autora Filipa Šimunovića "Hoffenburg"



Filip Šimunović predstavit će roman "Hoffenburg" splitskoj publici u Gradskoj knjižnici Marko Marulić u srijedu, 18. kolovoza, s početkom u 18 sati. Uz autora Filipa Šimunovića, o romanu će govoriti recenzentica Branka Erdelji Štivić i urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

rijeme: 18.08.2021. -
mjesto: Split
url: https://www.gkmm.hr/

Glavni lik romana "Hoffenburg" mladi je neurokirurg iz Splita Sebastijan Mikulić koji počinje raditi u timu prestižne sveučilišne klinike Hoffenburg. Četiri dana kasne jeseni ključna su za sazrijevanje mladog neurokirurga, kada doznaje da mu šef laboratorija pokušava prisvojiti autorstvo na znanstvenom radu, dok se na klinici nižu problemi i katastrofalne komplikacije koje traže punu koncentraciju i preuzimanje odgovornosti.

Dr. Branka Erdelji Štivić u recenziji ističe kako „autor skida pozlatu s poslova liječnika i znanstvenika, opisujući loše uvjete rada i skromne prihode, raskrinkavajući principe napredovanja u visokoj medicini i znanosti".

Filip Šimunović rođen je u Sarajevu 1985., a odrastao u Splitu. Nakon studija medicine u Splitu i Heidelbergu (Njemačka) bavio se istraživačkim radom u Bostonu (SAD). Od 2011. živi i radi u Freiburgu, u Njemačkoj, kao kirurg.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.