Kolumne

četvrtak, 15. srpnja 2021.

254. Matičin četvrtak, Velika Gorica, 15.7.2021.

 


Poziva Vas na 254. MATIČIN ČETVRTAK 

 na lokaciji:  www.matica-gorica.hr


Ministar zdravstva donio je 11. ožujka 2020.g.Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID19 na području čitave Republike Hrvatske. Odluka  je i sada na snazi.  

Stoga  će   se  projekt  MATIČINOG  ČETVRTKA  Ogranka Matice hrvatske  u Velikoj Gorici,  nastaviti do daljnjega samo u on line  obliku. 

-----------------------------------------------------------------


Na 254.Matičinu četvrtku 15.srpnja 2021.g.  svoj rad će nam predstaviti 





Darija  Žilić,  književnica

-------------------------------------------------------------

Kao što piše na web stranici Hrvatskog društva pisaca, čija je Darija članica,   diplomirala je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše  poeziju, kritiku, prozu i esejistiku, prevodi s engleskog suvremenu američku i englesku književnost te piše  temate o suvremenom američkom ženskom pjesništvu.

Objavljuje  redovito u časopisu Riječi Matice Hrvatske u Sisku, te u Hrvatskoj reviji. U Ljetopisu grada Velike Gorice zastupljena je  sa više tekstova. Pregled njenog književnog rada uvršten je u pregled velikogoričkog pjesništva i književnog rada. Autorica je 14 knjiga, dobitnica niza nagrada i priznanja  za svoje   stvaralaštvo, prevođena na više svjetskih jezika.

Darija će nam govoriti o svom radu,  o  stečenim iskustvima na putovanjima u nama daleke  zemlje različitih kultura, koja ona pretače  u poeziju. Govoriti će nam svoje pjesme kojima dotiče one emocionalne strune u svakome od nas.  

-------------------------------------------------------------


  Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja  

na našu  web stranicu! 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.