Kolumne

petak, 7. svibnja 2021.

Dobitnici nagrada "Dubravko Horvatić " i "Ljubica Štefan" za 2020.


Predstavljamo: Dobitnik treće nagrade za prozu, Igor Petrić 

U tjedniku za kulturu „Hrvatsko slovo“  broj 1330., Zagreb, godište XXVII. od 7. svibnja 2021.  povodom 26. obljetnice Hrvatskog slova objavljeni su dobitnici nagrade "Dubravko Horvatić " i "Ljubica Štefan" za 2020. 

za poeziju: 1. Milan Bošnjak

2. Miljenko Galić

3. Vanda Babić 

za prozu:

1. Darko Juka

2. Ante Matić

3. Igor Petrić


Treća nagrada: Igor Petrić, 
„U ovom gradu je sve manje ljudi“  (kratke priče „Stan“ i „Jedan dan, svaki dan ujutro“) objavljeno u „Hrvatskom slovu, 24. siječnja 2020.

Igor Petrić je rođen u Sisku 1973., gdje živi i radi. Po struci je socijalni radnik. Do sada mu je objavljeno više od 300 pjesama i 30-ak kratkih priča. Dobitnik je više književnih nagrada.

U priči „U ovom gradu je sve manje ljudi“ Petrić se koristi književnom slobodom miješanja realnog i nadrealnog. To mu omogućava na literarno vrlo dojmljiv način progovoriti i o važnim temama naše stvarnosti. „Nije sve u pogledu i položaju. Istina! Ali, morate se složiti sa mnom položaj na najbolji mogući način prati izlazak i zalazak sunca. Putanja savršena. Ni previše lijevo, ni previše desno. Taman kako treba. I ta rijeka koja se opružila, mislim koja teče skoro pa ispod prozora. Savršeno!“ Izvor: Hrvatsko Slovo


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.