Kolumne

petak, 9. travnja 2021.

Poetsko-glazbeni ciklus 'U traganju za izgubljenom poezijom'

vrijeme: 11.04.2021. - 09.05.2021.
mjesto: Zagreb, Teatar Rugantino

11. travnja u Teatru Rugantino koji je preuređen u pravu malu kazališnu scenu u Tomašićevoj 4, započinje poetsko-glazbeni ciklus “U traganju za izgubljenom poezijom” i to s večeri pjesnikinja – prema izboru Ivice Prtenjače koji će biti i moderator večeri.

Poeziju dviju autorica rođenih u Hrvatskoj, Ane Brnardić i Marije Čudine, te Kanađanke Ann Carson – čitat će glumice Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Jelena Miholjević, Lada Bonacci i Nataša Kopeč, a večer će upotpuniti istaknuti zagrebački jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec.

Snimatelj Robin Pretković kamerom će zabilježiti kompletno događanje, a snimka će se u roku od 48 sati moći pogledati na platformama Facebook i YouTube (Teatar Rugantino), tako da ćemo u ova teška vremena epidemije i protuepidemijskih mjera Rugantinovoj publici kao i svima koji vole kazalište, književnost i poeziju – donijeti u njihove domove osobit poetski doživljaj. Večeri će prisustvovati i pjesnikinja Ana Brnardić.

Nakon večeri pjesnikinja 11. travnja, slijede dvije večeri (25. travnja i 9. svibnja) u kojima će izbornik poezije, a ujedno i moderator biti Miljenko Jergović – čije je pjesme odabrao te tko će ih čitati – u sljedećim objavama.

Prva najavljena večer koja je nažalost morala biti otkazana – pjesme Arsena Dedića, Leonarda Cohena i Boba Dylana prema izboru Ivice Prtenjače, te u izvedbi Gordane Gadžić, Nataše Kopeč, Sretena Mokrovića, Filipa Vidovića i Ivana Colarića, održat će se u svibnju, a datum će biti objavljen naknadno.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.