Kolumne

srijeda, 28. travnja 2021.

11. Dani Ivana Trnskog


vrijeme: 30.04.2021. - 21.05.2021.
mjesto: Koprivnica, Novigrad Podravski

Književna manifestacija, 11. Dani Ivana Trnskog, održat će se od 30. travnja do 21. svibnja u Koprivnici i u Novigradu Podravskom.

Važno je napomenuti kako je za vrijeme manifestacije iznimno važno pridržavanje epidemioloških mjera te da je broj posjetitelja po događaju ograničen na 25. Svoje sudjelovanje potrebno je prijaviti na e-mail adresu info@dhk-koprivnica.com.hr.

Manifestacija počinje ovog petka u 19 sati, kad će u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici Enerika Bijač povodom 80-e godine života i 40-e godine književnog stvaralačkog rada javnosti predstaviti svoju najnoviju zbirku pjesama, „Okoliš naš – svagdanji“. Knjigu će predstaviti Božica Jelušić, a program voditi Božica Gašparić.

U srijedu, 5. svibnja u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici, slijede druga i treća književna poslastica, „Igra zalazećeg sunca“ Nade Mihoković Kumrić i „Dvije vatre“ Anje Turek. Djela će predstaviti Darko Pernjak i Mihaela Cik, a program moderirati Nikol Bali.

U petak, 7. svibnja u Vatrogasnom domu Novigrada Podravskog u 19 sati Sanja Lovnički, Katarina Franjo i Zdravko Brljek predstavit će knjigu Gjure Ljubića i strip Mladena Trnskog „Komarnički knez Velimir“, nakon čega će Darko Pernjak ponovno predstaviti i „Igru zalazećeg sunca“ Nade Mihoković Kumrić.

Subota, 8. svibnja rezervirana je za Ljiljanu Avirević i „Dva čuvena Novigraca; Ivan Vitez od Sredne i Ivan vitez Trnski“ u 14 sati i za gemificirani obilazak Novigrada Podravskog na temu Ivana viteza Trnskog Turističke zajednice područja središnja Podravina. U 18 sati uslijedit će, Trnskome u čast, predstavljanje knjige prošlogodišnjeg laureata, „Dvije vatre“ Anje Turek, a književne nastupe imat će i Aleksandar Horvat, Marija Rumek Maca i Mirko Kovač, nakon čega će biti proglašen i ovogodišnji pobjednik književnog natječaja Ivan Trnski 2021. Voditeljica programa bit će Katarina Franjo.

Program će završiti 21. svibnja u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici u 18 sati, kad će, kao šećer na kraju, mikrofon u ruke uzeti Božica Jelušić s portretom kroz knjige: „Skok u dalj, Dravom i Podravljem i Kajogledi, vnebogledi“. Darko Pernjak i Zdravko Seleš bit će predstavljači, a Maja Krulić Gačan moderatorica.

Organizator događaja je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, partneri Književno-medijski kutak KUD-a „Ivan vitez Trnski“ i Turistička zajednica središnje Podravine, a manifestaciju financijski podupiru Općina Novigrad Podravski i Koprivničko-križevačka županija.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.