Kolumne

petak, 19. veljače 2021.

Na Booksinoj tribini 'Poezija na živo' gostuje Zrinka Posavec


vrijeme: 23.02.2021. 18 h


Na prvoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini 'Poezija na živo' 23. veljače, u 18 sati, uživo na Booksinoj Facebook stranici gostovat će pjesnikinja Zrinka Posavec.

Zrinka će čitati tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova „Maria Callas se baca u more“ i razgovarati o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Zrinka Posavec rođena je 1981. godine u Đakovu. Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku diplomirala je glazbenu kulturu, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu studij pjevanja u klasi profesorice Lidije Horvat – Dunjko. Nakon završetka Muzičke akademije glas je usavršavala kod eminentnih vokalnih pedagoga i opernih umjetnika Hrvatske i regije. U području glazbe djeluje kao akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, kantautorica, dirigentica i producentica. Spajajući interes za tradicijsku glazbu i klasičnu glazbenu naobrazbu ostvarila je uspješnu solističku karijeru sa zapaženim koncertima i dva samostalna albuma. Zrinka se bavi i etnomuzikologijom zapisujući i obnavljajući tradicijsku glazbenu građu cijele Hrvatske.

Dosad je objavila dvije knjige poezije: „Soba za buđenje“ (2015.) i „Pjevaj, Molly“ (2020.). Pjesme su joj objavljivane na internetskim stranicama Knjigomat, Jutro poezije i Odvalimo se poezijom te u časopisima Politika (Srbija), Književne novine (Srbija) i Književnost (Srbija). Godine 2019. godine završava dva modula radionice poezije pod vodstvom pjesnika Miroslava Mićanovića u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.