Kolumne

petak, 19. veljače 2021.

Književnost u Lazaretima | Razgovor s Autorom: Dejan Koban


vrijeme: 19.02.2021. 17 h
mjesto: Dubrovnik

Na prvom ovogodišnjem književnom programu u dubrovačkim Lazaretima 19. veljače, u 17 sati, predstavit će se slovenski pjesnik Dejan Koban koji boravi na Mljetu programu rezidencijalnog boravka za pisce 'Odisejevo utočište'. Zbog ograničenog broja posjetitelja, pjesničko predstavljanje možete pogledati i u prijenosu uživo na facebook stranici Art radionice Lazareti.

Dejan Koban rodio se 1979. na Jesenicama. Do dvadesete godine je živio u Podnartu, malom selu kod Kranja, a srednju školu pohađao je u Ljubljani, gdje sada već dvadeset godina živi i radi kao montažer na nacionalnoj televiziji. Objavio je šest knjiga poezije, a bio je i urednik deset različitih zbirki i antologija. Svoje pjesme interpretira u bendu Nevemnevem. Utemeljio je i neformalnu umjetničku udrugu Ignor. Do sada je dobio jednu jedinu nagradu, za najbolju pjesmu, 2016. Dobio je titulu vitez poezije i 1,5 kg tešku željeznu ružu.

O suvremenom pjesništvu, prijevodima i putevima poezije, rezidenciji i stvaralaštvu, osobnim traganjima i trendovima razgovarat će Dejan Koban i Staša Aras.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.