Kolumne

utorak, 1. prosinca 2020.

Udruga Osebunjek organizira natječaj recitala kajkavske poezije "Stara lipa"

 

Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog

 govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja

 

U daljnjem tekstu: Organizator 

Objavljuje: 

POZIV ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ RECITALA KAJKAVSKE POEZIJE

U VRBOVCU POD NAZIVOM „STARA LIPA“ 

Pravila:

  1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.
  2. Natječaj recitala je otvoren od 1. prosinca 2020. do 1. veljače 2021.
  3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.
  4. Molimo da uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napišete i objašnjenje manje poznatih riječi.
  5. Pjesme se šalju poštom, prepisane u tri primjerka, potpisane šifrom u velikoj omotnici.Također, natjecatelji su dužni poslati radove i podatke o autoru na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com .
  6. Za slanje poštom, u veliku omotnicu, potrebno je priložiti zatvorenu manju u kojoj će biti podaci o autoru (ime, prezime, adresa i kontakt) te šifra, koja nikako ne smije biti pseudonim autora i popis pjesama. Na manjoj omotnici potrebno je napisati šifru autora kojom su pjesme potpisane.
  7. Pjesme se šalju na adresu: „Udruga Osebunjek'', Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec.
  8. Za najbolje tri pjesme dodjeljuju se nagrade. Prva nagrada je 1.000,00 kuna u gotovini, druga je, ili u novčanom iznosu ili u materijalnoj protuvrijednosti od 700,00 kuna, treća, također, jednako tako, u iznosu od 500,00 kuna.
  9. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ukoliko nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, molimo neka odrede osobu koja će čitati njihovu pjesmu.
  10. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika i Zahvalnicu za sudjelovanje. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena i priznanja.
  11. Objava rezultata je 1. svibnja 2021. godine.
  12. Recital će se održati početkom lipnja 2021. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.
  13. Predsjednica „Udruge Osebunjek'' Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.
  14. Pjesme za natječaj moraju biti pisane u Word dokumentu (Times New Roman, font 12) ili strojno. Radovi, upućeni na recital, ne vraćaju se. 

Za „Udruga Osebunjek“: 

Katarina Zadrija