Kolumne

srijeda, 9. prosinca 2020.

Tri nova naslova nakladnika Hena com

 

vrijeme: 09.12.2020.


Nakladnik Hena com objavio je tri nova naslova, i to dva romana i jednu zbirku poezije: 'Bivše stvari' (Bruno Vieira Amaral), 'Među ženama' (John McGahern) i ) 'Da je ljeto trajalo duže' (Selma Sarajlić Kanazir).

'Bivše stvari' snažan su splet abecednim redom posloženih crtica o svemu onome što čini jednu zajednicu, a okupljaju sve likove i događaje, i humoristične i tragične, koji tvore njezinu povijest. Bruno Vieira Amaral za ovaj je roman nagrađen prestižnom nagradom José Saramago, a u svojoj izvrsnoj prozi prikazuje nevidljivu i važnu stranu Portugala – ljude koji uspinjući se i, češće, padajući, žive na marginama.
 
Roman je objavljen u sklopu projekta 'Europa iznutra i izvana' kojemu je cilj promocija i približavanje europske suvremene proze hrvatskim čitateljima, a realizira se u suradnji s programom Kreativna Europa Europske unije i s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske.
 
U sklopu projekta Europa iznutra i izvana objavljene su sljedeće knjige:
 
Bruno Vieira Amaral: Bivše stvari
Saskia de Coster: Noćni roditelji
Alicia Kopf: Brat od leda
Hana Andronikova: Zvuk sunčanog sata
Halldóra Thoroddsen: Dvoslojno staklo
Clemens J. Setz: Indigo
 
Još će biti objavljeno:
 
Tom Malmquist: U svakom trenutku još smo živi
Jan Carson: Potpirivanje
Katja Kettu: Primalja
Tiit Aleksejev: Hodočašće
 
John McGahern nezaobilazno je ime irske književnosti dvadesetog stoljeća, a 'Među ženama' najvažniji roman iz njegova opusa. Smješteno u ruralnu Irsku, ovo moderno remek-djelo daje snažan uvid u patrijarhalno irsko društvo, pogođeno mnogim promjenama. Istodobno riječ je o važnoj i dirljivoj studiji obiteljskih odnosa koji su uvjetovani ljudskom snagom i, nadasve, vjernošću.
 
'Da je ljeto trajalo duže', pjesnička je zbirka koja možda ponajprije bez dlake na jeziku govori o organskom, životnom i vrlo konkretnom svijetu ljubavi. Ljubavnički diskurz ovdje je zabavan, lišen svakog sentimentalnog i uzvišenog jezika koji zna prati takve teme.
 
Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.