Kolumne

četvrtak, 3. prosinca 2020.

Proglašeni pobjednici natječaja za kratku priču projekta 'Žedni grad'

vrijeme: 03.12.2020. 18 h

U prostoru knjižnice Goethe-Instituta Kroatien u četvrtak, 3. prosinca, s početkom u 18 sati održat će se dodjela nagrada pobjednicima natječaja za kratku priču u okviru projekta 'Žedni grad'.

Književna večer u intimnom prostoru knjižnice organizira se u zatvorenom formatu uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a publika će događanje moći pratiti putem stranicama Goethe-Instituta na Facebooku, kao i na kanalu instituta na YouTubeu.

Prvu nagradu na natječaju osvojila je priča naslovljena Čovjek od mota autora Siniše Pavića. Drugu nagradu osvojila je priča Vura i pumpa autora Mladena Iličkovića, a treću nagradu priča s naslovom Tajna smrt ili Manduševac autora Karla Rogineka. Na natječaj je pristiglo 26 kratkih priča koje su vrednovane anonimno, a odluku je donio žiri koji čine Nataša Medved, Ivica Prtenjača i Andrija Škare. S autorima nagrađenih priča razgovarat će članovi žirija i autor programa projekta „Žedni grad” Saša Šimpraga, uz moderaciju Ivice Prtenjače.

U želji da novim narativima doprinese reinterpretaciji grada i predstavi zanimljive glasove, Goethe-Institut Kroatien proveo je u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD natječaj za kratku priču na temu grada čiji sadržaj dijeli naslov s projektom Žedni grad. Natječaj je dio programa koji zagovara sadržajnu nadogradnju Manduševca kako bi mu se vratila njegova stoljetna funkcija mjesta s mogućnošću konzumacije besplatne pitke vode, kao odgovor na stvarnu potrebu grada.

Autore najboljih priča očekuju lijepe nagrade, uključujući objavu nagrađenih priča na internetskoj stranici Goethe-Instituta Kroatien na njemačkom i hrvatskom jeziku. Priče će biti objavljene tijekom prosinca 2020.

Književna večer ujedno je zadnje ovogodišnje događanje projekta Žedni grad, koji će novim angažiranim temama i u 2021. godini istraživati i osnaživati zajednička dobra pitajući:

čega je sve grad žedan?

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.