Kolumne

četvrtak, 3. prosinca 2020.

BestBook & Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca – 'Maratonac' Nebojše Lujanovića


vrijeme: 04.12.2020.

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura svakog drugog petka u mjesecu u Knjižari Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka. Knjiga mjeseca prosinca je 'Maratonac', novi roman proslavljenog pisca, znanstvenika i trkača Nebojše Lujanovića. O knjizi će 4. prosinca, od 20 sati, s autorom razgovarati Miljenko Jergović, a susret će se moći pratiti online.

Razgovor će se održati na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura, na FB profilu Fraktura - najbolja literatura te na FB stranicama magazina BestBook, Express i 24sata.

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? I sam maratonac kroz šest svjetskih maratona istrčanih u proteklih nekoliko godina, Nebojša Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu.

'Maratonac', međutim, nije knjiga o trčanju; ona je prije svega introspekcija čovjeka koji se nalazi sam nasuprot svemu i koji mora raščistiti svoje dileme, strahove i poraze da bi se uopće usudio krenuti dalje u trčanje, u život.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.