Kolumne

subota, 31. listopada 2020.

Književni susret s Monikom Herceg u Koprivnici

 

vrijeme: 04.11.2020. 18 h
mjesto: Koprivnica


U srijedu, 4. studenog, s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica održat će se književni susret s nagrađivanom pjesnikinjom mlađe generacije Monikom Herceg, koji će voditi dr.sc. Mario Kolar.

Za prisustvovanje na književnom susretu, sukladno novo propisanim mjerama, potrebna je prijava koju možete napraviti u Odjelu za odrasle, e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr, telefonom na 048 622 363 (kućni 108) ili putem društvenih mreža (Facebook ili Instagram).
 
Na književnom susretu će se predstaviti i nova Monikina knjiga „Vrijeme prije jezika“ koja je u listopadu dobila Nagradu Zvonko Milković, a predsjednik Povjerenstva za dodjelu Nagrade istaknuo je „Monika Herceg uspjela je u svojoj trećoj pjesničkoj zbirci zadržati dio sasvim osobite pjesničke individualnosti predstavljene u antologijskoj prvoj zbirci, koja se očituje prije svega u brutalnoj iskrenosti lirskog glasa i problematiziranju čovjekove ranjivosti. Poslije možda preradikalnog odmaka od prve zbirke koji je predstavila u drugoj (Lovostaj), u ovoj trećoj Monika Herceg kao se da ipak znatnije vratila prvoj, ako prema Početnim koordinatama, koje zasigurno pripadaju najznačajnijim domaćim pjesničkim zbirkama posljednje dekade, a možda i šire, smijemo omjeravati sve što će poslije napisati.“

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.