Kolumne

ponedjeljak, 5. listopada 2020.

Bilosnićevu „Putu u alhambru“ povelja časopisa „Kaj“

  

Putopis  „Put u Alhambru“ Tomislava Marijan  Bilosnića, nastao prilikom prošlogodišnjeg posjeta Andaluziji u Španjolskoj, osvojio je Povelju časopisa „Kaj“ na  14. Danima Franje Horvata Kiša i Kajkavskoga spravišča, u Loboru. Tako je između trideset i pet pristiglih radova odlučilo Ocjenjivačko povjerenstvo (u sastavu  – dr. sc. Ivo Kalinski, predsjednik, dr. sc. Božica Pažur i Darko Raškaj, dipl. iur., pjesnik) na manifestaciji 14. Natječaj za hrvatski književni putopis. 

Na natječaju za hrvatski književni putopis natjecalo se više poznatih hrvatskih književnih imena. U uži izbor predloženi su radovi: Tomislava Marijana Bilosnića, Borisa Becka, Davora Grgurića, Božice Jelušić, Đurđe Lovrenčić, Zdenke Maltar, Denisa Peričića i Spomenke Štimec.

Povelju časopisa „Kaj“, uz Bilosnića dobila su i poznata hrvatska književna imena kao što su Boris Beck, Božica Jelušić i Denis Peričić.

Tri ravnopravne novčane nagrade dijele: Davor Grgurić, Zdenka Malrat i Đurđa Lovrenčić. Nagradu organizatora i „Loborsko srce“ dobila je Spomenka Štimec.

Nagrade dodjeljuje Kajkavsko spravišće, časopis Kaj i Općina Lobor, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Repunlike Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Općine Lobor.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Tomislav Marijan Bilosnić, posebnim slovom se obrativši nazočnoj publici i sudionicima. 

Rezultati natječaja svečano su obznanjeni na središnjem i završnom dijelu  putopisne manifestacije u sklopu 14. Dana Franje Horvata Kiša, u subotu, 3. listopada 2020. u 17 sati u Loboru (Lovački dom, Zazidje), kojom su prigodom dodijeljene i nagrade. U glazbenom dijelu programa sudjeluje ugledna etno-glazbenica, kantautorica Dunja Knebl. 

 

Tomislav Marijan Bilosnić već od 5. natječaja za hrvatski književni putopis (2011.) sudjeluje u Loboru na ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Do sad je nagrađen s više prvih nagrada za putopis, a dobio je i Nagradu organizatora, kao i „Loborsko srce“, a ovog je puta nagrađen  posebnom plaketom časopisa „Kaj“, koji je inicirao, organizira i vodi ovu manifestaciju.

 

Svi izabrani putopisi objavit će se u Kaju, časopisu za književnost, umjetnost, kulturu.  




 

 


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.