Kolumne

četvrtak, 24. rujna 2020.

Andrija Škare: 'Dva prsta iznad gležnja'

vrijeme: 25.09.2020. 18 h
mjesto: Koprivnica


U petak, 25. rujna, u 18 sati, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica svoju će najnoviju knjigu 'Dva prsta iznad gležnja' predstaviti Andrija Škare. S autorom će razgovarati Darko Pernjak.

Andrija Škare (Zagreb, 1981.) diplomirani je novinar. Više od desetljeća radio je na Hrvatskoj televiziji kao novinar, scenarist, urednik i voditelj. Pisao je za brojne časopise i portale. Organizirao je koncerte, književne večeri i razna druga događanja. Prozu je objavljivao u mnogim časopisima u zemlji i inozemstvu, a priče mu se mogu pronaći i u nekoliko zbornika i antologija. Prve je ozbiljnije korake u svijetu književnosti napravio kao osnivač eventualizma pa vrijedi istaknuti Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor gdje je, kao i ostatak eventualističke ekipe, zastupljen s četiri priče.
 
Od samostalnih knjiga objavio je: S više mlijeka, molim, Život svijeta koji će doći, Slušaj me i Društvene igre.
 
Dva prsta iznad gležnja prvi je roman ovog autora koji se ističe među pripadnicima mlađeg naraštaja hrvatskih autora. Kao i njegova ostala prozna djela, ovaj je roman snažno obilježen svim oblicima rock glazbe osamdesetih godina prošlog stoljeća, s mnogo glazbenih i književnih referenci koje prate odrastanje glavne junakinje.
 
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.