Kolumne

subota, 15. veljače 2020.

Održan 17. Recital „Željka Boc“




U Domu kulture Marija Bistrica održan je 14. veljače Recital ljubavne poezije ''Željka Boc'', koji već 17 godina zaredom, upravo na Valentinovo, organizira Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica te Radio Marija Bistrica.

Na ovogodišnji natječaj je pristiglo 305 pjesama od 73 autora. O najuspješnijim radovima odlučivali su: dr. sc. Nada Babić, dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević. Najbolji radovi, njih 50, objavljeni su u zborniku ''Hod se nastavlja", a na završnici Recitala izvedena je 31u interpretaciji Rosande Tometić i Dubravka Sidora. Glazbeni gost bio je Duo od A do Z.

Po stručnom mišljenju žirija prvo mjesto pripalo je Mariji Hlebec iz Krapine („Tuđa pjesma o tebi“), drugo Davorki Črnčec iz Nedelišća („Osluhni, pročitaj mi prije nego krenem“), a treće Anđelki Korčulanić iz Splita („Makar došao pred smrt“).

Pohvaljene su tri autorice: Ivana Skuhala Karasman iz Zagreba („Predviđanje“), Slavica Sarkotić iz Lekenika („Ti samo misliš da me voliš“) i Mirjana Križanović iz Stubičkih Toplica („U ljusci od tijela“). Nagrada publike pripala je pjesmi „Paralelne ulice“ Dragice Reinholz iz Zagreba.

Piše: Marica Žanetić Malenica



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.