Kolumne

četvrtak, 16. svibnja 2019.

Promocija romana „Pogled pozitive“ Tatjane Udović u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora



15.05.2019. održana je prva promocija novoga romana autorice Tatjane Udović mag. cult. „Pogled pozitive“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora, povodom obilježavanja Dana knjižnice (115 godina).

Uz promociju romana, otvorena je i izložba slika samouke slikarice Dubravke Mrak.

Bilo je to jedno lijepo druženje s pogledom pozitive na kojemu su, u prepunoj knjižnici, autorice predstavile svoje radove.

Za roman "Pogled pozitive" Tatjane Udović crpila je inspiraciju iz svakodnevnog života. Likovi u romanu, koji su se iste večeri zatekli u jednome lokalu, sasvim slučajno - a slučajno nije nikada slučajno, razgovaraju o raznim životnim temama i događajima, te raspravljaju o istima, navode slične primjere iz života, podržavaju i motiviraju jedni druge te potiču jedni druge na akciju.

Autorica se u "Pogledu pozitive" dotiče različitosti, te se u romanu pojavljuju linkovi koji su homoseksualci i osobe s invaliditetom, a sve s ciljem poticanja čitatelja na razmišljanje i porukom o potrebi razumijevanja i prihvaćanja svih kao ravnopravnih.

U publici su se zatekli i pojedinci koji su se prepoznali u likovima romana a bili su velika inspiracija autorice, te je predstavljanje romana postalo interaktivno. Promociji je prisustvovala i recezentica, Tatjana Jedriško Pančelat, koja je govorila o romanu:

"Likovi u romanu su različiti poput prstiju na ruci, našli su se 'slučajno' na okupu, i kroz finu komunikaciju, opušteni razgovor, poput vrijednih ruku u akciji, došli do izvrsnih djelovanja.

Sve počinje čitanjem novina u kojima jedan tekst tek šturo obavještava o tri smrtna slučaja, ne sluteći da je ta činjenica važna i u, tek naizgled slučajnom, druženju u jednom kafiću. Život, u svakodnevnoj rutini, isprepliće nevjerojatne stvari u ljudske sudbine.

Čovjek se ponekad osjeća izgubljeno, osamljeno, zabrinuto te može od sitnice kreirati brdo nevolja. Ali, u romanu Tatjane Udović, ljudi udruženim energijama kreiraju nevjerojatna rješenja, a to je upravo ono što može nadahnuti svakog čitatelja i usmjeriti ga prema rješenju s 'pogledom pozitive'.

Mnogi će se prepoznati u nekom liku ili nekoj situaciji te osjetiti bliskost i životnost ovog štiva. Spisateljica je nadahnuće crpila iz života, prateći srcem ljudske sudbine te nam iz plemenitih pobuda prenijela energiju 'pogleda pozitive', kako bi dotakla što više osamljenih duša. Uzmite i Vi u ruke ovu knjigu i nađite se u zagrljaju 'pogleda pozitive'."

Autorica i nakladnik romana Udruga za kulturu "Ča?" zahvaljuju Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora na organizaciju predivnog druženja s pogledom pozitive!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.