Kolumne

nedjelja, 19. svibnja 2019.

Književno-glazbena večer s književnikom Josipom Petrlićem Pjerom


Gradska knjižnica Kaštela u ponedjeljak 20. svibnja u 19.30 sati u Gradskoj knjižnici Kaštela u Kaštel Sućurcu organizira Književno-glazbenu večer s književnikom Josipom Petrlićem Pjerom - književnikom, kantautorom, dramskim piscem i redateljem, scenografom, radijskim voditeljem, novinarom.

Književni susret s ovim križevačkim svestranim umjetnikom, čije su književne večeri pune dinamike i interakcije jer su spoj književnosti, glazbe i kazališta, GKK organizira u sklopu Kaštelanskog kreativnog proljeća i u sklopu događanja “Kaštelanski književni tjedan”. Uz Josipa Petrlića Pjera, koji će predstaviti svoj rad, u glazbenom dijelu programa nastupit će Boris Krivec, dok će večer voditi Renata Dobrić.

Osim književne večeri za odrasle, Pjer će u Kaštelima održati i sedam književnih susreta s djecom kaštelanskih dječjih vrtića i osnovnih škola. Književni susreti s Pjerom su edukativni i puni dinamike, upotpunjeni dramskim i glazbenim elementima, tim da su u prvom planu djeca, a ne sam autor.

O autoru

Josip Petrlić Pjer rođen je 1962. Živi i radi u Križevcima. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Djeluje kao kantautor, sudjeluje na glazbenim festivalima sa svojim skladbama i kao član žirija. Okušao se kao dramski pisac, režiser i scenarist, rukometni trener, radijski voditelj i urednik. Poznat je kao organizator različitih radionica, izložba slika, glazbenih večeri i književnih nastupa, a najradije nastupa kao pjesnik i pisac. Piše i za djecu i za odrasle jednakim žarom. Kao novinar prati brojna kulturna događanja u Križevcima i okolici. Djeca ga znaju kao vrsnog organizatora književnih susrete od vrtića do škole.

Pjer piše poeziju, poeziju za djecu, prozu, satiru, novelu, romane za odrasle i romane za djecu. U samo četiri godine izdavaštva je objavio šest knjiga. Osim pisanja, povremeno se bavi i uredništvom knjiga drugih autora. U glazbi potpisuje tekst, glazbu i aranžman, a za spotove piše scenarij, režira ih, ako treba napravi i scenografiju i po potrebi i glumi, baš kao i u amaterskom kazalištu. 2004. objavio je i svoj nosača zvuka 'Ode mi pajdaš'.

Na radiju je radijski voditelj, urednik i glazbeni urednik. Dugo godina je radio iznimno slušanu emisiju na Radio Križevcima kontakt emisiju 'I ja sam tu'. Do sada je objavio: roman za djecu “Detektiv Pero”, 'Domoljublje i trublje' (2017.), poezija za djecu; 'Bilogorske zgode' (2016.); dvije pripovijetke za djecu 'Vilim' i 'Crna Gora' sa suautorom Darkom Perom Pernjakom; 'Radionica povijesnih priča' ( 2014.). roman za djecu; '47 zrna - 47 graines de fantasie' (2014.), knjiga pjesničkih minijatura prevedenih na francuski jezik; 'I ja sam tu'(2014.), knjiga proze, satira i novela i pjesničku zbirku 'Odškrinuti snovi' ( 2013.). Član je Društva  Hrvatskih književnika za djecu i mlade, Podravsko prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Društva Hrvatskih skladatelja.

Književni susreti s Pjerom su puni dinamike upotpunjeni dramskim i glazbenim elementima s naglaskom na edukativnost i s imperativom da u prvom planu budu djeca, a ne sam autor.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.