Kolumne

četvrtak, 4. travnja 2019.

Noć knjige 2019. (23. travnja)



vrijeme: 23.04.2019.

Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, glavna su tema ovogodišnje Noći knjige koja će se održati 23. travnja 2019. diljem Hrvatske. 


Vrijeme prolazi, svijet se mijenja. Ipak, oni ne stare. Inspiriraju nas, vesele, potiču na razmišljanje i djelovanje. Oni su omiljeni likovi, junaci rođeni u bajci, basni, romanu, priči ili stripu. Oni su i glavna tema Noći knjige 2019., koja će se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održati 23. travnja diljem Hrvatske, najavljuje organizator.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a Hrvatska se globalnom slavlju knjige i čitanja tradicionalno priključuje brojnim programima koji se odvijaju u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim institucijama, te u svim ostalim prostorima „prijateljima knjige“. Knjigoljupce će posebno razveseliti brojne prodajne akcije u knjižarama koje će im omogućiti kupnju knjiga po pristupačnijim cijenama.

Zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Autor vizualnog rješenja je dizajner Boris Kuk, a Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019.

U okviru manifestacije za djecu i mlade do 7. travnja otvoren je likovni i literarni natječaj „Koji si ti lik?!“ u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara.

Organizatori Noći knjige 2019. su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Aktivnosti i novosti vezane uz manifestaciju pratite putem poveznice:
https://www.facebook.com/nocknjige.hr/


Programi u Noći knjige 2019. mogu se prijaviti do 5. travnja.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.