srijeda, 13. ožujka 2019.

Izložba | Renata Mladić: Božje sjeme - dar života

O slikarici

Renata Mladić rođena je 25.12.1965. godine u Zagrebu. Slikanjem se počela baviti 1995. godine. Dugi niz godina bila je
članica Likovne sekcije AMACIZ Društva diplomiranih inženjera i prijatelja kemijsko-tehnološkog studija koju je vodio slikar, profesor Aleksandar Forenbacher, gdje je i stekla likovnu naobrazbu. Rad s djecom potaknuo ju je na daljnje školovanje, pa je u sklopu Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn - Studio Tanay ,završila tečaj oblikovanja keramike. Potom je nastavila s edukacijom u Centru kulture na Peščenici –Knap, pod vodstvom Ivančice Žnidarčić-Cindrić. Sudjelovala je na brojnim slikarskim kolonijama od kojih su mnoge humanitarnog karaktera. Do sada je imala šest samostalnih izložbi, a izlagala je i na brojnim skupnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu. Na izložbi Božje sjeme – dar života, u Knjižnici Dubrava, izložit će pejzaže, mrtvu prirodu, aktove te glagoljicu na svili.

O slikaričinom radu iz pera prof. Aleksandra Forenbachera i povjesničara umjetnosti i likovnoga kritičara Stanka Špoljarića

Izvor njezinoga  slikarskoga nadahnuća jest krajolik. On je izraz njezinoga unutarnjega života, njezine snage. Slikarica svoj doživljaj izražava neposredno i smiono pouzdavajući se u siguran crtež, ali i sposobnost oblikovanja prostora (površine) kolorno-tonskim vrijednostima boje (prof. Aleksandar Forenbacher). Sve je boja, sve je energija. Renata Mladić to sugerira i podlogom neravnina papira, površinom koja nosi treptaj kretnje. Slikarica je u raznolikosti pejsažnog iznašla svoju oazu smiraj, u nju je utkala talent stvorivši tako djelo likovne dojmljivosti i uzbudljivosti, pokazavši da je pejsaž bio i ostao neiscrpna tema (povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Stanko Špoljarić).Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.