ponedjeljak, 11. veljače 2019.

Književni petak – Tko nas čeka u 2019.?


vrijeme: 15.02.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Galerija Kupola Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6

Četiri nova urednika u 64. sezoni najdugovječnije zagrebačke književne tribine Književni petak odabrala su aktualne teme o kojima će tijekom 2019. raspravljati sa svojim gostima, poput školske lektire, 'otočke' književnosti, glazbene kritike, TV serija, reklamnih tekstova… Sezonu otvara Lovro Škopljanac u petak, 15. veljače, u 20 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, s temom 'Dobri loši' i 'loši dobri' književni tekstovi.

Na tribini će se govoriti o dva suprotstavljena pola književnih tekstova - to su književno vrijedni, ali publici nezanimljivi te izuzetno popularni i čitani, ali loše napisani književni tekstovi, poput romana Dana Browna. Kako prepoznati kvalitetan književni tekst? Što je važno da bi neko djelo postalo popularno? Koja je formula u oba smisla uspješnog književnog djela? Urednik Lovro Škopljanac raspravljat će o tim pitanjima sa svojim gošćama, direktoricom Naklade Ljevak i Zagreb book festivala Petrom Ljevak te sociologinjom i spisateljicom Jelenom Zlatar Gamberožić.

Nova, 64. sezona tribine Književni petak započinje s četiri nova urednika: Mirelom Priselac, Hrvojem Pukšecom, Andrijom Škarom i Lovrom Škopljancem. Zanimljivih tema neće nedostajati ni ove sezone, pa će se tako govoriti o školskoj lektiri, „otočkoj“ književnosti, glazbenoj kritici, TV serijama, reklamnim tekstovima te drugim aktualnim pitanjima, što se može vidjeti i u najavnom videu:Tribina Književni petak i u ovoj sezoni bit će dostupna u integralnoj verziji na You Tube kanalu Knjižnica grada Zagreba. Naime, uz vrlo veliku posjećenost publike u protekloj godini, gledanost video zapisa tribina putem You Tube kanala pokazala je da Književni petak ima mnogobrojnu publiku i u virtualnom svijetu.

Izvor:Cuturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.