Kolumne

ponedjeljak, 18. veljače 2019.

F12 - ART na cestu vol.2 -


I ove godine, F12 platforma obilježila je Svjetski dan community arta u Hrvatskoj!

U nedjelju, 17.02.2019. godine, održao se drugi po redu "F12: ART na cestu" vol.2 kojim se obilježio Svjetski dan community arta u Hrvatskoj.

Ideja je bila da 17.2.2019. godine, svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme eki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je bilo potrebno naznačiti da je namijenjen za udomljavanje, odnosno, na rad je bilo dovoljno staviti i naznaku „UDOMI ME“.

Uz rad je svatko mogao postaviti i osobni kontakt, informacije, link od portfolia, facebook stranice i slično.

Nakon postavljanja, rad se fotografirao te su se fotografije izloženih radova individualno postavljale u event "F12: ART na cestu" vol.2 gdje je publika mogla popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

Ove godine, akcija se odvijala u 9 gradova na području Hrvatske - Karlovac, Zagreb, Zaprešić, Velika Gorica, Osijek, Zadar, Varaždin, Marčan (Vinica) i Sisak, sudjelovala su 24 autora te Art klub - Moje vrijeme, a postavljeno je i udomljeno 135 radova!

Na ulicama su izlagali: Mario Šimić, Tally Rayne Adams (Lokalni Luzer), Alenka Mance, Alen Klimenta, Sunčica Roknić. Antonija Poljan, Lana Skindread, Slavenka Baković, Dora Kralik, Ena Vladika, Veronika Kovač, Ivan Puls Dragišić, Romana Pi, Viktorija Golubić, Marina Jurčić, Antonella Šantek, Sanja Kolenko, Jasmina Jakopanec, Eva Basta, Marija Graša, Mračnjaštvo, Marijana Petrović Mikulić, Romana Stanislav, Art klub - Moje vrijeme a zasvirao je i mladi karlovački glazbenik Martin Ladika!

Izložbene primjerke i redoslijed kojim su nicali na različitim lokacijama možete i dalje pogledati u eventu!

https://www.facebook.com/events/2480960915252959/

Cjelokupna akcija sprovodila se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radila je kroz „pogon na dobru volju“.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.