Kolumne

petak, 14. prosinca 2018.

Otvaranje književne rezidencije na Mljetu


vrijeme: 15.12.2018.
mjesto: Mljet
url: http://tovar.hr/

Izdavačka kuća Sandorf, u suradnji s općinom Mljet, pokrenula je književnu rezidenciju u Pomeni na Mljetu koja će u predstojećih godinu dana ugostiti dvanaestero pisaca iz Grčke, Slovenije i Hrvatske.

Projekt je rezultat suradnje Sandorf, kao voditelja projekta, s izdavačkom kućom Thraka iz Larisse u Grčkoj te Društvom slovenskih pisaca iz Ljubljane, a projekt je sufeinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

U subotu 15. prosinca u 19 sati, u Domu kulture u Babinom polju na Mljetu (adresa Zabrežje 47), održat će se konferencija povodom službenog otvorenja projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice.

Fokus prve godine projekta su mladi, ali već prepoznati pjesnici i pjesnikinje iz Grčke, Hrvatske i Slovenije – od prosinca do rujna 2018. ukupno dvanaest mladih pjesnika i pjesnikinja provest će po tri tjedna na svim lokacijama uključenima u projekt – na Mljetu, u Ljubljani i u Larissi. Program rezidencija bit će popraćen nizom događaja za lokalnu publiku (čitanja poezije, radionice pisanja), kao i neformalna druženja s rezidentima.

Na konferenciji će organizatori (Ivan Sršen iz Sandorfa, Agata Šimenc iz Društva slovenskih pisateljev i Thanos Gogos iz izdavačke kuće Thraka) predstaviti projekt, a publici će se obratiti i Eleni Anastasopoulou, spisateljica i pročelnica regionalnog Ureda za obrazovanje Tesalije te Aksinja Kermauner, predsjednica Društva slovenskih pisaca. Armandos Gkezos, pjesnik iz Grčke i prvi gost rezidencije na Mljetu, predstavit će svoj rad, a razgovor će voditi Mirko Božić, pisac i prevoditelj iz Mostara.

Sve naše aktivnosti možete pratiti na web stranici posvećenoj rezidencijalnom programu Odisejevo utočište.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.