Kolumne

petak, 14. rujna 2018.

Priča 'Špiro' Marije Dukić osvojila prvo mjesto na natječaju za kratku priču Gradske knjižnice Samobor


vrijeme: 13.09.2018.
mjesto: Samobor

Gradska knjižnica Samobor je, u sklopu manifestacije Dani kratkopričaša, proglasila pobjednike natječaja za kratku priču kojeg organizira već šestu godinu za redom. Prvo mjesto na natječaju osvojila je priča 'Špiro' Marije Dukić, drugonagrađena je priča 'Ljubav prema tebi' Senke Čorak, a treća nagrada pripala je Suzani Matić i priči 'Ali razvit će se još'.

Nagrade je pobjednicima uručila predstavnica Gradske knjižnice Samobor Draženka Robotić, a nagrađene priče čitao je Damir Poljičak. Jedna od kategorija ovoga natječaja je i Kvaka 23 – „priča s lokacijskom dozvolom“. U toj se kategoriji nagrađuju priče pristigle s adresa udaljenih do 23 kilometra od kvake knjižničnih vrata, a ove godine nagrada je pripala Đurđi Jagodić i njezinoj priči „Noć iz pakla.“ Osim novčano, autori su nagrađeni i objavljivanjem priča u zbirci kratkih priča pod nazivom „Pišem ti priču“ u nakladi Gradske knjižnice Samobor. Prema nagrađenim tekstovima samoborski likovni umjetnici crtali su i fotografirali, a nastali crteži i fotografije izloženi su u izlozima knjižnice.

Sredstva za ovo događanje omogućili su Grad Samobor i Zagrebačka županija.

„Prvi natječaj raspisan je bez velikih očekivanja, međutim svake godine na natječaj se javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu te je Gradska knjižnica Samobor s godinama postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka“, kaže voditeljica natječaja Draženka Robotić iz Gradske knjižnice Samobor.

Na ovaj već tradicionalni natječaj Gradske knjižnice Samobor, mogli su se javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče su se slale i žirirale anonimno. Na natječaj je ove godine pristiglo 180 rukopisa, a o najboljim pričama odlučivao je tročlani žiri u sastavu Andrija Škare, Ilija Aščić i Draženka Robotić. Natječaj koji knjižnica raspisuje već šestu godinu dosad je bio ulaznica u svijet književnosti za brojne mlade i neafirmirane autorima koji su tako dobili priliku da prvi put predstave svoje radove na književnoj sceni.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.