Kolumne

petak, 14. rujna 2018.

Predstava 'Kraljević Čuperko' propitkuje što nas čini lijepim i pametnim


vrijeme: 23.09.2018. 11,30 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

KD 'Smješko' u sezonu 2018./19. ulazi predstavom za djecu 'Kraljević Čuperko' prema motivima istoimene bajke Charlesa Perrauta u dramatizaciji i režiji Frane Marije Vranković. Prva premijerna izvedba predstave održat će se u Centru za kulturu Trešnjevka u nedjelju, 23. rujna, s početkom u 11,30 sati.

Kroz predstavu, u trajanju od 45 minuta namijenjenu publici 3+, upoznajemo djevojčice Sofiju (Mia Krajcar) i Kalistu (Selma Mehić) te dječaka Riqueta (Mladen Kovačić).  Premda su blizanke, kraljevne Sofija i Kalista iznimno se međusobno razlikuju. Sofija, čije ime dolazi od grčke riječi mudrost, obožava učiti i ne polaže veliku pozornost na vlastiti izgled, pa ju neki smatraju ružnom. Kalista, kojoj ime dolazi od grčke riječi najljepša, odgovara svome imenu. Razigrana je, dekoncentrirana i nespretna, zbog čega ju svi doživljavaju glupom. Kalisti u nastojanju da postane pametna pomaže kraljević Riquet. Njega druga djeca zadirkuju da je čuperko-dlakavi-štreberko, zbog čega je tužan i osamljen. Jednoga dana, hodajući šumom, Riquet upoznaje Kalistu te joj pomaže učiti, a ujedno u njoj pronalazi društvo koje nije imao.
 
Scenografiju i kostime predstave potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Damir Šimunović, koreografiju Selma Mehić, a predstavu je producirala Mirta Zečević.

Prema motivima bajke Charlesa Perraulta
Kraljević Čuperko (3+)
Režija i tekst: Frana Marija Vranković
Igraju: Mladen Kovacic, Mia Krajcar, Selma Mehic
Scena i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
Glazba: Damir Šimunović
Koreografija: Selma Mehić
Produkcija: Mirta Zecevic
Asistentica za scenu i kostim: Ana Paulić
Inspicijent, oblikovatelj tona i rasvjete: Domagoj Klasić


Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.