Kolumne

subota, 8. rujna 2018.

Natječaj za prijevode drama na strane jezike


prijava: 01.10.2018.
url: http://drame.hr/

Portal Drame.hr objavljuje svoj šesti natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren od 7.9.2018 do 1.10.2018, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Renata Carola Gatica, redateljica; Dubravko Mihanović, dramatičar te Ivor Martinić, dramatičar i urednik portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koja bude izabrana za prevođenje.

Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačite i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od veljače 2019. godine.

Također, mole se autori koji su od rujna 2017. godine, kad je završio prethodni natječaj, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da kontaktiraju organizatore e-mailom i potvrde žele li da im tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova objavljenih na portalu u tom periodu, molimo da nam naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.

Natječaj je sufinaciran sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Velika Gorica.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.