Kolumne

ponedjeljak, 16. travnja 2018.

Sonja Smolec | Da ti nije palo na pamet!


Uskoro iz tiska izlazi novi roman za mlade čiji autor je Sonja Smolec. Tematika ovog romana sasvim je drugačija od onih koje je objavila u posljednje tri godine.

Podsjetimo se:

- Moja sestra Sarah, fantastika. Knjigu je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djeci i mlade. Knjiga je na natječaju Grigor Vitez za 2015. godinu izabrana među devet najljepših rukopisa za mlade. Knjiga je po izboru Knjižnica grada Zagreba bila na listi preporučenih knjiga za djecu i mlade za 2017. godinu.
- Moja polovica Mjeseca, socijalna tematika, problemi obitelji i društvenih mreža. Roman je napisan u suradnji s Ljiljanom Jelaska. Knjigu je objavila Naklada Bošković Split
- Prva klupa do prozora, problemi mladih osoba s poremećajem prehrane. Knjigu je objavila Naklada Bošković Split
- Marama s bubamarama, Naklada Semafora, Zagreb. Knjiga je po izboru Knjižnica grada Zagreba na listi preporučenih knjiga za djecu i mlade za 2018. godinu

Sinopsis:

U obitelji koja već ima četvero djece uzrasta 10, 12, 14 i 15 godina, očekuje se prinova. Dvije starije djevojčice i njihov petnaestogodišnji brat, svi u pubertetu, teško se mire s viješću da će nakon toliko godina u kući biti mala beba. Roditelji se, naprotiv, vesele prinovi. Nakon prvih šest mjeseci noćnih mora, mali se drekavac polako uvlači u srca svojih sestara i brata.

Kako raste, tako rastu i nezgode koje su rezultat Grgurovih istraživanja. Na Badnjak im u goste dolazi ujak kojeg veoma rijetko viđaju. Kako bi svoje nećakinje i nećaka bolje upoznao za vrijeme proljetnih praznika odvodi ih na izlet u Gorski Kotar gdje za djecu koja se gotovo nikad ne miču iz grada, započinje urnebesna avantura.

Knjigu objavljuje Naklada Bošković, Split

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.