Kolumne

utorak, 27. veljače 2018.

Natječaj za novi broj studentskog časopisa „Jat“


Uredništvo časopisa „Jat“ poziva sve studente na slanje svojih radova za objavu u časopisu studenata kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Temat četvrtog broja Jata naslovili smo Intertekstualnost, intermedijalnost, interdisciplinarnost. Dobrodošli su radovi koji tematiziraju različita područja premrežavanja u hrvatskoj i svjetskoj književnosti. Digitalno doba otvara brojne mogućnosti, a nas zanima kako ono intervenira u tekst, u film i kazalište, ali i u širu kulturnu sferu. Koje su mogućnosti književnosti i umjetnosti danas kada je sve već rečeno, napisano i učinjeno?

Potičemo vas na slanje radova koji zadiru u problematiku teksta i jezika, ispituju granice književnosti i otvaraju prostor interdisciplinarnoj suradnji različitih književnih i lingvističkih disciplina, primjerice stilistike, književne teorije i povijesti, tekstne lingvistike, gramatike roda itd. Također nas zanimaju vaši teorijski osvrti na probleme identiteta i njegove jezične uvjetovanosti, desubjektivizacije, zamora materijalom i potrage za novim žanrovskim i formalnim rješenjima. Kamo nas vodi preispitivanje i slabljenje granica unutar različitih znanstvenih područja, njihovo pretapanje i jezični eksperimenti proizašli iz takvih doticaja?

Smjernice su ilustrativne, ali nikako ograničavajuće. Voljeli bismo čuti i pročitati vaše ideje i varijacije na ove otvorene i aktualne teme.

Također, dio će časopisa biti posvećen i književno-umjetničkoj produkciji (kraća proza i poezija), ali i recenzijama pa nam možete slati i svoje umjetničke radove ili kritičke radove.

Svoje radove možete poslati do 1. 5. 2018. na elektroničku adresu casopis.jat@gmail.com. Na navedenu nam se adresu možete obratiti s mogućim pitanjima ili radi uspostavljanja suradnje. Upute o načinu citiranja i navođenja literature dostupne su na adresi http://www.casopis-jat.blogspot.com/

Uredništvo časopisa „Jat“

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.