Kolumne

četvrtak, 1. veljače 2018.

Nakon proglašenja Pjesme prosinca, na FRiKK-ovom Jutru poezije Stihovnica Siska


Željko Buklijaš čita pjesmu
Piše: Sandra Pocrnić Mlakar

Pjesmom prosinca na natječaju udruge FRiKK proglašena je na Jutru poezije prošle subote pjesma Željka Buklijaša „Sofija“. Na natječaj se prijavilo nekoliko desetaka autora, među kojima su bili članovi Jutra poezije i novi članovi udruge FRiKK.

Sve prijavljene pjesme objavljivane su tijekom prosinca na Facebook stranici udruge FRiKK. Pobjedničku pjesmu izabrao je respektabilni žiri koji su činili Diana Burazer, ugledna i višestruko nagrađivana pjesnikinja, Božica Brkan, pjesnikinja, književnica, novinarka i urednica Božica Brkan te Robert Roklicer, svestrani pjesnik, glumac i dramaturg, spiritus movens Jutra poezije i drugih akcija u organizaciji udruge FRiKK. Članovi žirija složili su se da je pobjednička pjesma izabrana u vrlo jakoj konkurenciji pjesama pristiglih na prvi natječaj u organizaciji udruge FRiKK.

U povodu proglašenja Pjesme prosinca i dodjele nagrade, Božica Brkan na svom je blogu napisala članak o tome zašto se treba prijavljivati na natječaje i što se na njima može očekivati. Članak Božice Brkan s nagrađenom pjesmom Sofija je na linku.


Stihovnica Siska
Na prvom Jutru poezije u veljači, u subotu, 3. veljače, Jutro poezije u organizaciji udruge FRiKK  predstavlja knjigu „Stihovnica Siska, the best of“, zbirku stihova i autora okupljenih oko istoimene pjesničke tribine koja u Sisku djeluje u okviru Matice hrvatske. Knjigu  Stihovnica Siska na Jutru poezije predstavit će Siniša Matasović s grupom sisačkih autora.

Jutro poezije tradicionalno počinje u 12 sati, u gostionici Pod starim krovovima, u Basaričekovoj 9, poznatoj pod nazivom  Kod Šnidaršića.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.