Kolumne

četvrtak, 14. prosinca 2017.

Jelena Hrvoj | Promocija tri knjige psiholoških trilera


Fotografija: Vladimira Becić

Jelena Hrvoj
Fotografija: Vledimira Becić
U knjižnici Bogdana Ogrizovića, Zagreb, pred publikom, ljubiteljima psiholoških trilera i prijateljima, održana je promocija tri knjige autorice Jelene Hrvoj: Štorka, Durgina kuća i Štorka Manifest.

Svojim romanima unijela je svježinu na hrvatsku književnu scenu na kojoj nedostaju kvalitetni autori tog vrlo zahtjevnog žanra. Čitatelji, koji vole taj žanr, do sada su morali posezati za knjigama stranih autora. Sada imamo i mi svog Stivena Kinga ili Jo Nesboa u liku autorice koja se "usudila" čitateljima ponuditi štivo za koje je rečeno da je suviše okrutno, ne misleći pritom da istovremeno od stranih autora i nakladnika otkupljuju prava upravo za tu vrstu literature.

Ne našavši nakladnika zainteresiranog za objavu tog žanra knjige domaće, do tada nepoznate autorice, sve tri knjige Jelena je objavila u vlastitoj nakladi i sve tri su polučile izuzetan uspjeh. Ova mlada, poduzetna i izuzetno talentirana autorica dokazala je da je bila u pravu o čemu govori i to da su knjige Štorka i Durgina kuća doživjele i drugo izdanje. Poželimo joj da tako bude i s knjigom Štorka Manifest.

Fotografija: Vladimira Becić
Jelena Hrvoj je rođena 17. travnja 1987. godine u Zaboku. Odrasla je u malom, idiličnom mjestu Poznanovcu u Hrvatskom Zagorju, gdje i danas živi i radi. Od najranijeg djetinjstva pokazuje sklonost umjetnosti, aktivno se bavi pisanjem, crtanjem, te svira bass gitaru i klavir. 2005. godine završava srednju školu, Strukovno i umjetničko učilište Zabok, smjer grafičkog dizajna.

U prosincu 2014. godine objavljuje prvi roman, psihološki triler „Štorka“, koji je bio popraćen pozitivnim kritikama čitatelja i struke. Piše kolumnu za časopis „Kvaka“, gdje svojim razmišljanjima i opažanjima pokušava podići razinu svijesti o problemima mladih, neafirmiranih autora, ilustrira zbirku pjesama te priprema nekoliko samostalnih izložba slika.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.