Kolumne

nedjelja, 29. listopada 2017.

U pivnici Veliki Tolk tražilo se mjesto više!



Doista je tako bilo, u prepunoj pivnici „Veliki Tolk“ na Opatovini tražilo se mjesto više, što govori kako je projekt Art Koktel po drugi put doživio uspjeh. PS portal se predstavio zagrebačkoj publici koja nije skrivala zadovoljstvo.

Program je glazbom započeo izvrsni Krešimir Juričić, a potom su se okupljenima obratili moderatori programa Maja Šiprak i Mario Lovreković. Predstavljena je Jasmina Međurečan – Pintarić, slikarica čija je prva izložba otvorena upravo u sklopu Art Koktela 2. Čitanje poezije otvorio je Aleksandar Marković, a uslijedili su: Štefica Vanjek, Ivana Švragulja, Aljoša Đugum, Zdenka Josić Matijaš, Gordana Majdak i Igor Petrić.

Došlo je vrijeme za maleni predah, stoga je gitaru u ruke uzeo mladi petrinjski kantautor Vid Bešlić koji je bio iznenađenje večeri. Krešimir je nastavio s glazbenim dijelom, a zatim je nastupio centralni gost večeri Tomislav Domović. Govorio je o vremenu kada je bio mlad, spomenuo kako su kao klinci pisali i čitali poeziju vozeći se u tramvajima, te objasnio kako se na poeziju gledalo u to vrijeme. Nakon njega predstavio se Ninoslav Žagar, a nastavili su: Tin Lemac, Slobodanka Boba Vuić, Ines Kosturin, Mario Lovreković i Maja Šiprak.

Kraj večeri obilježio je Vid Bešlić, a zatim se Krešimir odlučio na poduži set svojih izvedbi. Uslijedilo je još jedno iznenađenje. Jedan od gostiju bio je sisački akademski slikar Ivan Novak koji je svojim glasom i umijećem sviranja gitare oduševio i na prvom Art Koktelu, stoga mu je Krešimir ustupio mjesto, te je Ivan još jednom pokazao kako dobro zna što radi.

Možemo zaključiti kako Art Koktel uspješno spaja umjetnike; mlađe i starije, afirmirane i neafirmirane, te time svima pruža priliku da uče jedni od drugih, da se međusobno upoznaju i povezuju, jer to nije samo večer čitanja poezije – to je večer druženja uz piće i glazbu, večer dobre energije koja se rijetko viđa, a upravo je to spomenuo i sam Tomislav Domović.

Ps portal, Udruga Petrinjske staze i Maja Šiprak idu dalje. Slobodno možemo najaviti Art Koktel 3, a gdje i kada… to će za sada ostati tajna.

Izvor: PS Portal

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.