Kolumne

srijeda, 6. rujna 2017.

„Iglica“ Male scene i Triko Cirkus Teatra ponovno putuje u Kinu!


https://3.bp.blogspot.com/-C7mX5bt6Z10/WHNJfb7bwrI/AAAAAAAAC48/UxZy3biU2Sgu5Swzx7X5pTgybcbyScOjgCPcB/s320/Program%2BMala%2Bscena%2Bcopy.pngNakon što je u svibnju ove godine naša "Iglica" u sklopu međudržavne suradnje Narodne Republike Kine i Hrvatske, a u okviru programa 2017 China-CEEC Cultural Season, s osam izvedaba gostovala u trima gradovima Kine – Chang Sha, Jinan i Xi'an, pozvana je na gostovanje u Beijing.

Ovu neverbalnu produkciju o djevojčici koja „bode“, nastalu 2012. godine u suradnji Triko Cirkus Teatra i Male scene, kineska je publika s oduševljenjem primila te je novi poziv došao kao izravan rezultat prošlog gostovanja. S tri izvedbe sudjelovat ćemo 9. i 10. rujna u sklopu „The Fourth Aimer Beijing International Women Festivala“, a naša višestruko nagrađivana predstava predstavljat će hrvatsko autohtono stvaralaštvo za djecu. Osim predstava, članovi ekipe održat će i nekoliko cirkuskih radionica.


„Iglicu“ će glumci Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Christian Peter djelomično izvoditi na kineskom jeziku, dok će dio biti popraćen komentarima na kineskom, u izvedbi domaće glumice. Iva Peter Dragan, osnivačica Triko Cirkus Teatra, glumica i koreografkinja predstave prije ponovnog odlaska u Kinu, rekla nam je: „Iznimno smo uzbuđeni zbog prilike da ponovno nastupamo pred kineskom publikom i to na festivalu posvećenom ženama. Premda su naša ciljana publika djeca, tema koju obrađujemo u predstavi može se lako smjestiti i u kontekst ženske borbe za ravnopravnost.“

„Iglicu“ nastalu prema predlošku Lane Šarić, koja je službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a 2013. osvojila dvije nagrade, režirao je Ivica Šimić. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Igor Karlić, a predstavu je producirala Vitomira Lončar. Tijekom svog petogodišnjeg života ova je iznimna produkcija za djecu od 4 godine naviše gostovala po cijeloj Hrvatskoj, Europi, na festivalima u Aziji, a u listopadu 2014. godine predstavljala je Hrvatsku na Euro Kids festivalu u SAD-u, Washington DC, gdje je igrana u Kennedy Centru. Putne troškove gostovanja Male scene i Triko Cirkus Teatra i ovoga puta financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.