Kolumne

četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Premijerno predstavljanje „Savršenog ustroja“ Zorana Lisjaka u Čakovcu


Promocija akcijskog trilera Zorana Lisjaka „Savršeni ustroj“ održat će se u Čakovcu u subotu, 2. rujna u dvorani Scheier, Matice hrvatske 1, s početkom u 18 sati. Knjigu će predstaviti autor Zoran Lisjak i urednica Sandra Pocrnić Mlakar. 

Istraga o napadu na talentiranu studenticu, londonskog inspektora odvodi u Dubrovnik kako bi raskrinkao zavjeru u znanstvenim krugovima. Scene potjere po dubrovačkim ulicama imaju filmsku dinamiku, a kako istraga napreduje, triler se proširuje u raspravu o nastanku gradova i cijele civilizacije te o ulozi velikih korporacija budućem razvoju čovječanstva. Književni kritičar „Božidar Alajbegović u pogovoru uspoređuje „Savršeni ustroj“ s romanima Dana Browna i Lisjakov triler smatra osvježenjem u korpusu djela hrvatskoga kriminalističkog književnog žanra.

Zoran Lisjak objavljivao je kratke priče i pjesme u Varaždinskom zborniku te u zbornicima grada Preloga i u Mariji Bistrici. Objavio je roman Dva svijeta (2012.) te zbirku pjesama Boje duše (2013.). Triler „Savršeni ustroj“ njegov je drugi roman, a priprema i nastavak.

Na čakovečkom predstavljanju knige „Savršeni ustroj“ Zorana Lisjaka za glazbeni ugođaj pobrinut će se Florijan Djerdji i Augustin Lacković te vokal Sara Pevec.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.