Kolumne

ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

Poezija na živo | Marko Pogačar i Ivan Šamija


vrijeme: 06.06.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d

U utorak, 6.6., u 19 sati, u klubu Booksa će, u sklopu Književnog budoara i tribine Poezija na živo gostovati jedan od najnagrađenijih i najprevođenijih naših mladih pjesnika, Marko Pogačar.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Objavio je četiri knjige pjesama, četiri knjige eseja te knjigu kratkih priča. Priredio je antologiju Hrvatska mlada lirika 2014. Suuređivao je Quorum i Zarez, sada Proletter. Bio je stipendist fondacija Civitella Ranieri, Passa Porta, Milo Dor, Brandenburger Tor, Literarische Colloquium Berlin, Internationales Haus der Autoren Graz, Krokodil Beograd, Literaturhaus NÖ, Récollets-Paris, itd. Nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama za poeziju, prozu i esejistiku. Knjige i tekstovi prevedeni su mu na više od trideset jezika.

U prvom dijelu tribine Marko će pročitati nekoliko pjesama iz novog, još neobjavljenog rukopisa nakon čega će uslijediti razgovor o pročitanome s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.