Kolumne

srijeda, 12. travnja 2017.

Predstavljanje zbornika GKK „Kaštelanske štorije 2015./2016.“ i „Radost uskrsnuća 2013. – 2015.“


Gradska knjižnica Kaštela sa zadovoljstvom Vas poziva na predstavljanje zbornika Gradske knjižnice Kaštela "Kaštelanske štorije 2015./2016." i "Radost uskrsnuća 2013. – 2015.". Predstavljanje zbornika održat će se u utorak 18. travnja s početkom u 18.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.
Zbornik "Kaštelanske štorije 2015./2016." predstavit će: dr. sc. Filip Galović – urednik zbornika i profesor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji će se ukratko osvrnuti na Zbornik i općenito na čakavštinu, Mladen Vuković  – novinar, publicist i književnik, koji će govoriti o radovima pristiglima na natječaj i o radovima uvrštenima u Zbornik te Renata Dobrić – urednica Zbornika i ravnateljica GKK, koja će govoriti o ideji i značenju natječaja na temu Kaštela koji je po prvi put raspisan 2015. godine u povodu Dana Grada Kaštela.

Zbornik "Radost uskrsnuća 2013. - 2015." predstavit će: Ivona Jakić – novinarka Radio Splita i Dragica Zeljko Selak, novinarka i književnica, koje će se ukratko osvrnuti na natječaj „Radost uskrsnuća“ i na literarne i likovne radove na temu Uskrsa objavljene u Zborniku.

U programu sudjeluju: KUD Putalj, KUD Karol Wojtyla, zbor Osnovne škole kneza Trpimira –Kaštel Gomilica, Dječji vrtić Trešnjica – Kaštel Lukšić, Lea Ljubenkov, Lucija Jerkunica i Lana Rubelj. Radove iz zbornika čitat će Mira Marinović Batić i Roko Kraljević.

U zbornicima „Kaštelanske štorije 2015./2016.“ i „Radost uskrsnuća 2013. – 2015.“ tiskani su svi nagrađeni literarni radovi i veći dio nagrađenih likovnih radova, kao i radovi koje je povjerenstvo odabralo za uvrštavanje u zbornike. Svi autori, kao i svi učenici i njihovi mentori čiji su radovi uvršteni u zbornike dobit će primjerak zbornika na predstavljanju istog, dok će svim autorima koji ne budu nazočni u utorak 18. travnja u 18.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću zbornici biti poslani poštom.

Radujemo se Vašem dolasku!
Srdačan pozdrav,
Gradska knjižnica Kaštela

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.