Kolumne

ponedjeljak, 10. listopada 2016.

10. međunarodni festival suvremene poezije


vrijeme: 12.10.2016. - 14.10.2016.
mjesto: Zagreb, razne lokacije
organizator: Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti

10. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 12. do 14. listopada u Zagrebu. Ove godine festival predstavlja šest mladih i priznatih autora iz: Švedske (Sanna Hartnor), Nizozemske (Ester Naomi Perquin), Finske (Sanna Tahvanainen), Islanda (Sigurbjörg Þrastardóttir) te iz Italije (Laura Accerboni i Sara Ventroni).

10. međunarodni festival suvremene poezije službeno će se otvoriti 12. listopada u 20 sati, nastupom svih šest autora u Cafeu U Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/2). Voditelj programa je Silvestar Vrljić.

13. listopada u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu (Preobraženska 4) u 19 sati nastupaju talijanske pjesnikinje Laura Accerboni i Sara Ventroni. Voditeljica programa je Serena Todesco.

14. listopada u 19 sati u klubu Booksa (Martićeva 14d) festival će zatvoriti nastupi Sanne Hartnor, Ester Naomi Perquin, Sanne Tahvanainen i Sigurbjörg Þrastardóttir. Voditelj programa je Silvestar Vrljić.

U sklopu festivala, Brutal je objavio magazin u kojemu se nalazi poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu na hrvatski i engleski jezik.

Organizator 10. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.