Kolumne

subota, 3. rujna 2016.

Dnevnik (ne)obične djevojke


Em si dobra, Em si cool

Piše: Božana Ćosić

Od silne huje, sinoć sam vam zaboravila reći kako se zovem. Zovem se Emilija. Ni rijetko, ni često ime, a mama mi reče da je talijansko i da znači: Ona koja hvali druge. Lijepo? Jest, i puna su mi usta hvale, pogotovo za bivšeg dečka.


Povijest mojih ljubavi spada u kategoriju nepamtljive i stoga se sada čudim što se često sjetim upravo one najgore. Bilo je to otprilike prije godinu dana...

Matija je bio ispunjenje sna svake djevojke, ali nažalost, samo fizički. Naši susreti bi započinjali njegovim suhim: „Hej mala“, a završavali sladunjavim: „Vidimo se mačko“.

Ha – lo! Nisam ni mala, ni mačka, ne u smislu tih jeftinih fraza. Ali dobro, prelazila sam preko toga, no problem je bio u... ne znam kako bih to nazvala... Matija je bio najjednostavnije rečeno prosipač fora.

Prijatelji su me obično zvali Ema, pa i Em, ali Matija, on je moje nadimke bez problema pretvarao u bezvezarije. Pazite fore, kada bi bila bezvoljna, rekao bi: „Ema drijema“, jel', rima štima, ali vrhunac je svakako najveći od svih promašaja upucavanja: „Em si dobra, Em si cool“.

„Pa dobro“, rekoh mu, „shvatit ću to kao jednu od tvojih fora, ali, što joj je cilj?“

Nasmiješio se tada nevjerojatno samouvjereno. „Držim da si dobra i cool i još štošta drugo. Posložilo se.“

Očekivano, pomislila sam, nije mogao biti prosipač fora i genijalac ujednom. Ni ne sjećam se kada mi je konkretno odgovorio. Za njega sam vjerojatno bila djevojka koja postavlja retorička pitanja. I poslije smo se oboje čudili što veza nije potrajala.

„Zbunjena?“ kimnuo bi mi obrvama nakon glupih fora.

„Ma nipošto“, rekla bih na glas, a u sebi dodala, naravno, sarkastično: „Ma ne, ne zbunjuješ me, dapače, očaravaš me, jer, Em sam ti dobra, Em sam ti cool. Ma, za poželjeti“.

Ne znam. Kada sad razmišljam, možda je problem bio u meni. Možda sam nedorasla trendovima? ...
Jednom mi je rečeno da sam isfrustrirana, da ne znam... Jednom mi je netko pokušao otvoriti oči, tako je rekao, ali, o tome drugi put...

Ljubav je neiscrpna tema. I sigurno ću je analizirati, bez obzira što je još nisam upoznala u pravom smislu. Hmm... Ako ništa drugo, mogu se „pohvaliti“ da sam dobra i cool.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.