Kolumne

srijeda, 4. svibnja 2016.

Snježana Babić Višnjić - Andautonac

Andautonac-korice-e1449236527368
     Snježana Babić Višnjić
     Andautonac

     Cijena sa PDV-om; 100,00 kn               
     Popust;  10 %
    
     Uvez;   tvrdi
     Tematsko područje; roman za mlade
     Broj stranica; 121
     Dimenzije;  210 x 150 mm    
     Urednici; S.Šesto, S.Babić-Višnjić
     Nakladnik; HDKDM
     ISBN; 978-953-7190-49-1

       Prodaja: http://tenor.hr/Više o knjizi:


Kai odrasta bez  roditelja u rimskom municipiju Andautoniji u trećem stoljeću, kad je ona na vrhuncu razvoja. Odlično se snalazi na poznatom terenu, olakšavajući katkad trgovce za ponešto njihova tereta mimo njihove volje ili pomažući ratarima, a ponekad u bogataškim kućama, rijetko mu kada čega nedostaje. Poznaje sve i svi poznaju njega tako da mu obitelj zapravo i ne nedostaje. Rimska provincija je  odlično mjesto za sklanjanje u hladovinu ljudi koji su u Carstvu postali omraženi. Kajeva se rutina naglo mijenja kad se u Andautoniji smjesti Senator koji ubrzo prepozna u Kaiju nekoga tko bi mu mogao biti koristan pri stvaranju uvjeta da se brže vrati u Rim, a pomalo će pomažući Senatoru Kai doznati i začuđujuće činjenice o svom podrijetlu…

Povijest je rijetko bila nježna prema djeci, dapače, samo su jaki preživljavali. Pogotovu je bila okrutna prema onima bez roditeljske zaštite koji su uvijek ovisili o ljubaznosti stranaca, a vrline koje su nekad presuđivale o tome noće li netko ispuniti svoje snove, nisu  su promijenile do danas. I ovo je knjiga posvećena svima koji se usuđuju djelovati i sanjati.

Još jedan vrstan rukopis nagrađivane autorice pred nama.

Bilješke o knjigama preuzete su s portala Tenor.hr uz odobrenje HDKDM, te se ne smiju kopirati i prenositi bez odobrenja nakladnika.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.