Kolumne

petak, 29. travnja 2016.

Književni susret na kazališni način | Lana Bitenc

Farma Kukuriku - Lana Bitenc može sve.
Može biti... imati... sedam različitih lica i imena.


Knjiga za djecu u programu za odrasle

Iako je knjiga Farma Kukuriku pisana za djecu, odrasli je vole baš takvu kakvu nam Lana prikazuje. Pred nama se otkriva jedan vrlo živopisan domaći zoološki vrt ili hrvatska životinjska farma s akterima kao što su: pas, pijevac, svinja, patak, kokoš, mišica, mačak, farmerka glista, ptica, pilić, zec, pijevac i tako dalje. Svi oni sa svojim „ljudskim osobinama“ ipak na svoj životinjski način gledaju na svijet i u međusobnim životnim odnosima izvode sportske aktivnosti (vratolomije) u svrhu vlastita opstanka. Zdrava životna filozofija (s obzirom na životne suprotnosti) prožeta je bogatim sadržajem i dramskom dinamikom, te je u tom smislu to simpatično izokrenut svijet s humornim sekvencama – gdje se kokoši depiliraju, svinje gledaju televiziju, pas koristi dalekozor, zec se zaklinje u internet i svira klavir, a patak je nogometni sudac.  


Lana je zaražena dobrom vibracijom. Njeni likovi se zabavljaju međusobno i zabavljaju sve nas. Dozvolite sebi izuzetnu večer punu zabave i smijeha.

Gdje? Kada? Kako?

10.5.2016. (utorak), u 19,00 dođite u Cafe Peper, Ilica 5, ulaz iz Margaretske, i otkrijte sami.

Svi ste dobrodošli!





"Farma Kukuriku"

Ludistički pristup stvarnosti općenito i književnosti kao neodvojivom dijelu autorskog života svojstven je i u novoj knjizi Lane Bitenc. Vrsna dramaturginja i kazališna poduzetnica, Lana Bitenc javila se u knjiškom obliku zbirkom igrokaza "Kutak za lutak". Knjiga je, s obzirom na nedostatak te književne forme, naišla na veliki odaziv, ne samo čitalačke publike, već i dramskih skupina u školama i izvan njih. Jednostavnost, pristupačnost, duhovitost i nadasve ingenioznost, te visoka profesionalna virtuoznost u pristupu toj neiscrpnoj, a rijetkoj maloj dramskoj formi, napravljena je i u novoj zbirci igrokaza FARMA KUKURIKU.

Riječ je o dobrodošlom, izuzetno zrelom, a ujedno nenadmašno duhovitom djelu koje će ne samo oduševljavati djecu i odrasle, već učiniti vrijednu ulogu mobilizirajući na daljnju igru, raspravu, dobro u najširem smislu riječi.

Urednica Biblioteke Semafora Silvija Šesto

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.