Kolumne

ponedjeljak, 9. listopada 2023.

Nove knjige iz Hene

 
Uskoro objavljujemo sljedeće knjige:

- Brigitte Giraud: Živjeti brzo

Autobiografski roman francuske spisateljice Brigitte Giraud za koji je nagrađena Goncourtom 2022.

Gubitak voljene osobe jedan je od najpotresnijih događaja u životu svakog pojedinca. Brigitte Giraud u lipnju 1999. izgubila je supruga u motociklističkoj nesreći.

Radi se o nezaboravnom ljubavnom romanu koji je ujedno i britka introspekcija događaja koji su nepovratno promijenili tijek autoričina života.

Prevela s francuskog Duška Gerić Koren.


- Ana Cristina Silva: Duge noći u Caxiasu

Roman nagrađivane portugalske književnice Ane Cristine Silva usporedan je portret dviju žena na suprotnim stranama povijesti, a ujedno i prikaz mračnih godina diktature u Portugalu.

Roman je objavljen u okviru projekta Europa iznutra i izvana, projekta prevođenja, produkcije, distribucije i promocije suvremenih europskih autora koji sufinancira Europska unija kroz program Kreativna Europa.

Prevela s portugalskog Una Krizmanić Ožegović.


- Paul Conti: Trauma - nevidljiva epidemija

U knjizi Trauma – nevidljiva epidemija psihijatar i psihoterapeut dr. Paul Conti jasno i jednostavno objašnjava mehanizme prema kojima ona funkcionira, njezine uzroke i posljedice. Uz konkretne upute za brigu o sebi i prikaze najnovijih znanstvenih istraživanja, u njoj se nalaze i iznimno zanimljive priče iz Contijeve kliničke prakse, koje vam mogu pomoći da zacijelite i budete doista slobodni.

Prevela s engleskog Maja Ručević.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.