Kolumne

utorak, 26. rujna 2023.

| Poziv na 289. Matičin četvrtak

 

Poziva Vas na 289. MATIČIN ČETVRTAK 


28. rujna 2023. god. u 19,30

u  Područnu knjižnicu Galženica, Trg Stjepana Radića 5,

 Velika Gorica  i  na  www.matica-gorica.hr


biti će  predstavljena NADA MIHOKOVIĆ-KUMRIĆ, mag. pharm., spisateljica

(Imaju li nešto zajedničko farmacija i književnost?)


o njezinu književnu opusu govoriti će


Božidar Prosenjak, prof., književni urednik i spisatelj

i sama autoricaNada Mihoković-Kumrić (1951. Novigrad Podravski) je nakon završene gimnazije u Koprivnici diplomirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, a potom magistrirala pretkliničku eksperimentalnu farmakologiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 

Piše od rane mladosti, a objavljuje od 1984. god.  Uslijedile su nagrade za priče i igrokaze. Njena prva knjiga „Lastin rep“  je najbolji dječji roman u 1995. god., nagrađen nagradom „Mato Lovrak“.

Članica je Društva hrvatskih književnika. 

Autorica je 19 knjiga – romana, zbirki priča za djecu i odrasle, osvrta i zapisa. Njene priče za djecu i mladež nalaze se  niz godina u osnovnoškolskim čitankama. Zastupljena je u više od dvadesetak zbornika i ljetopisa.

Od 1988. god. njene priče  za velike i male objavljuje Hrvatski radio 1. program, a  također i HRT 2007. i 2015. u okviru emisije „Pssst…priča“. 

Na Hrvatskom radiju 3.program, od 2019. god. možete poslušati njene autobiografske zapise o pisanju. Autorica  će sljedeće godine  obilježiti četrdeset godina plodnog spisateljskog rada, u kojem je tijekom vremena napisala više stotina priča koje su objavljivane u tiskovinama. 

O svemu tome će govoriti dugogodišnji urednik autoričinih izdanja, novinar, književni urednik i nagrađivani spisatelj, Božidar Prosenjak i sama autorica.


______________________________________________________

                  Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.