Kolumne

ponedjeljak, 24. travnja 2023.

Uz programe Dana Zadarske županije 2023.


 T. M. Bilosnić, Mijo Bijuklić, Sanja Knežević, Martina Krnčević, Vlatko Majić i Ante Tičić
 

ZADARSKI KNJIŽEVNI KRUG U ZEMUNIKU DONJEM

U sklopu programa Dana Zadarske županije 2023., a  u organizaciji Udruge 3000 godine Za dar, u utorak 18. travnja 2023. godine, s početkom u 11 sati, u Osnovnoj školi u Zemuniku Donjem, održan je prvi, od više predviđenih programa, iz ciklusa književno-znanstveni kolokvij Zadarski književni krug.

Uz predstavljanje do sad tiskanih zbornika Zadarskog književnog kruga, kao i  zbornika koji se nalaze u tisku ili pripremi, pred učenicima i nastavnicima Osnovne škole Zemunik Donji, nastupili su zadarski književnici, članovi Društva hrvatskih književnika, Tomislav Marijan Bilosnić, Sanja Knežević, Ante Tičić i Vlatko Majić, te gost iz Beča, pjesnik i glazbenik Mijo Bijuklić i Martina Krnčević, prof. Osnovne škole Zemunik Donji. U programu su sudjelovali i učenici sedmog i osmog razreda ove škole. 


Kao što je praksa od 2012. godine, s prekidom za pandemijsko razdoblje, književno-znanstveni kolokvij Zadarski književni krug organizira se tradicionalno u sklopu obilježavanja Dana Zadarske županije i Dana hrvatske knjige, pa će tako do kraja travnja biti na više mjesta organizirani književni programi.

  

S vremenom je kolokvij, koji se bavi izučavanjem problematike razvoja književnosti u Zadru i na zadarskom području koje pokriva današnja Zadarska županija, prerastao u međunarodni znanstveni kolokvij, te ovog puta u programu, na daljinu i svojim pisanim prilozima, sudjeluje više hrvatskih i inozemnih znanstvenika, povjesničara književnosti i filologa, te samih književnika koji su svojim izlaganjima osvijetlili bogatu književnu baštinu zadarskoga kraja, od samih početaka pisane riječi na ovom prostoru do danas, te ukazali na bitnost suvremenih književnih pojava.Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.