Kolumne

ponedjeljak, 24. travnja 2023.

Uz programe Dana Zadarske županije 2023.


 T. M. Bilosnić, Mijo Bijuklić, Sanja Knežević, Martina Krnčević, Vlatko Majić i Ante Tičić
 

ZADARSKI KNJIŽEVNI KRUG U ZEMUNIKU DONJEM

U sklopu programa Dana Zadarske županije 2023., a  u organizaciji Udruge 3000 godine Za dar, u utorak 18. travnja 2023. godine, s početkom u 11 sati, u Osnovnoj školi u Zemuniku Donjem, održan je prvi, od više predviđenih programa, iz ciklusa književno-znanstveni kolokvij Zadarski književni krug.

Uz predstavljanje do sad tiskanih zbornika Zadarskog književnog kruga, kao i  zbornika koji se nalaze u tisku ili pripremi, pred učenicima i nastavnicima Osnovne škole Zemunik Donji, nastupili su zadarski književnici, članovi Društva hrvatskih književnika, Tomislav Marijan Bilosnić, Sanja Knežević, Ante Tičić i Vlatko Majić, te gost iz Beča, pjesnik i glazbenik Mijo Bijuklić i Martina Krnčević, prof. Osnovne škole Zemunik Donji. U programu su sudjelovali i učenici sedmog i osmog razreda ove škole. 


Kao što je praksa od 2012. godine, s prekidom za pandemijsko razdoblje, književno-znanstveni kolokvij Zadarski književni krug organizira se tradicionalno u sklopu obilježavanja Dana Zadarske županije i Dana hrvatske knjige, pa će tako do kraja travnja biti na više mjesta organizirani književni programi.

  

S vremenom je kolokvij, koji se bavi izučavanjem problematike razvoja književnosti u Zadru i na zadarskom području koje pokriva današnja Zadarska županija, prerastao u međunarodni znanstveni kolokvij, te ovog puta u programu, na daljinu i svojim pisanim prilozima, sudjeluje više hrvatskih i inozemnih znanstvenika, povjesničara književnosti i filologa, te samih književnika koji su svojim izlaganjima osvijetlili bogatu književnu baštinu zadarskoga kraja, od samih početaka pisane riječi na ovom prostoru do danas, te ukazali na bitnost suvremenih književnih pojava.



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.