Kolumne

srijeda, 12. travnja 2023.

MH Velika Gorica | 283. Matičin četvrtak

 





Poziva Vas na 283. MATIČIN ČETVRTAK 


13.travnja 2023.god. u 19,30

u  Područnu knjižnicu Galženica, Trg Stjepana Radića 5,

 Velika Gorica i na  www.matica-gorica.hr



  na kojem će se predstaviti  

 

DRUŠTVO ŽENA "ANĐELA  LOVREKOVIĆ" 

o Društvu će govoriti 


Vesna  Tafra, predsjednica  i 

akademik Ratko  Cvetnić, prijatelj društva



Medicinska sestra Anđela Lovreković provela je cijeli radni i životni vijek u Mraclinu, gdje je vodila Društvo žena od 1933. god. Njezin doprinos u edukaciji stanovništva bio je ogroman. Vodila je tečajeve o higijeni, zdravoj prehrani, dojenju i brizi o novorođenčadi, a jedna je od osnivačica  dječje kolonije, preko koje je u Mraclinu prošlo preko 1600 djece bez roditelja. Mnogi od njih su ostali u neraskidivoj vezi sa svojim udomiteljima.


U spomen na tu izuzetnu ženu, u Mraclinu je 19.ožujka 2017. god. osnovana  udruga  Društvo žena „Anđela Lovreković“, s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja, te sudjelovanja žena u aktivnostima značajnim za napredak mjesta, suradnju sa svim udrugama koje djeluju u njemu, a u svrhu poboljšanja životnih uvjeta.


Članice Društva organiziraju kulturne manifestacije, radionice u svrhu prijenosa  tradicijske kulture i znanja, tečajeve, predavanja, seminare i izložbe radova svojih članica. Sudjeluju na manifestacijama u svom mjestu, te u organizaciji Grada Velike Gorice, bave se humanitarnim radom i organiziraju suradnju sa srodnim udrugama.


Naši večerašnji  gosti predstaviti će nam brojne  aktivnosti  Društva.     

           

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.