Kolumne

ponedjeljak, 21. studenoga 2022.

Izložba u Galeriji Galženica | Svjetove nadilazimo

 





Zbirka ima preko 150 pjesama nastalih tijekom više godina. Tematski i stilski vrlo su raznolike i svrstane su u 15 ciklusa. Stvarnost društvena i politička, čovjek u vremenu i prostoru, ugrožena priroda, intimna proživljavanja različitih međuljudskih odnosa, dom i domovi, svagdašnje običajnosti…poetski su izazov i senzibilnoj i angažiranoj pjesnikinji koja u njih uranja mišlju, okom i srcem te pomno biranim i poosjećanim riječima, često i vlastitim ekspresivnim leksičkim novotvorinama, a poruku osnažuje slobodnim stihom i različitim grafičkim oblicima teksta. Pogovor u ovoj zbirci pjesama akademik Luko Paljetak naslovio je jezgrovitom sintagmom Knjiga naputaka.

                                                                                                    Marija Ivanović

U knjizi je uz svako pojedinačno poglavlje otisnuta grafika, 18 gostujućih likovnih grafičara mlađe i srednje generacije. Cijela knjiga kao cjelina je poetsko grafički likovni projekat.

Knjiga je tiskana u 500 primjeraka i gotovo prije promocije je rasprodana.

Zlata Cundeković , ove godine ima obljetnicu od pedeset godina, od značajnije objavljene pjesme, pa je i sama bilješka o autorici naslovljena Od Plavog vjesnika do art-knjige.

Odmah poslije promocije, održati će se otvaranje izložbe u Galeriji Galženica pod nazivom Svjetove nadilazimo, zastupljenih svih grafičkih autora u knjizi. 

Naputak:

U Google ukucajte: Svjetove nadilazimo Zlata Cundeković, za više informacija. 


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.