Kolumne

subota, 4. lipnja 2022.

Postavljena je 25. samostalna izložbi fotografija na temu bicikli pod naslovom "Bicikli kroz godišnja doba" autorice Narcise Potežice
Izložba je postavljena 13. svibnja u dvorani, prigodnoj galeriji Domu za starije osobe Medveščak na Iblerovom trgu 8. u Zagrebu.Na fotografijama su slike bicikla na različitim mjestima - raznih gradova i mjesta - u ulicama ili uz jezero Jarun i na Zrinjevcu u Zagrebu, zatim u Karlovcu, Ljubljani, na obali mora u istarskom Novigradu, Poreču... i svugdje prepoznajemo da se radi o različtim godišnjim dobima.- pa je tu i snijeg i cvijeće i žuto lišće. Tako svaki ostavljen bicikl priča svoju priču...

A to je svakako prikaz našeg suživota s ovim ekološkim i zdravim prevoznim sredstvom ali ima tu i puno simbolike i naše nam misli odlutaju na mnoga zanimljiva i lijepa mjesta... svaka takva fotografija je ujedno jedan "uhvaćen", zaustavljen i neponovljiv trenutak u vremenu i prostoru. Svečano otvorenje izložbe fotografija Narcise Potežica bilo je u petak, 15.lipnja 2022. u 11 sati u lijepoj dvorani Doma za umirovljevnike, a pritom su govorile ravnateljiica Doma gđa Marija Kuštra socijalna radnica Ana Lipša, koje su predstavile autoricu izložbe a posebno je bilo značajno da je to prvo događanje u Domu poslije doba korone kada je preko dvije godine bila stanka u svim okupljanjima.

Ujedno je to bila proslava rođendana - na popisu nekoliko desetaka slavljenika i naravno bila je tu i velika slavljenička torta!

Moto izložbe su čuvene riječi Alberta Einsteina:

"Život je kao vožnja bicikla, treba gledati naprijed i držati ravnotežu'"

pa je na panou bio plakat s tim mislima velikog znanstvenika, ujedno putokaz za buduće godine...koje su pred svima nama.

Izložba ostaje otvorena do kraja lipnja ove godine kada će se na taj način i svi oni koji ne voze bicikl pogledavši fotografije odvesti na dvadesetak različitih mjesta koliko je i izloženo fotografija na ovoj jubilarnoj 25.samostalnoj Izložbi Narcise Potežica, koja je po struci knjižničarka, profesorica hrvatskog jezika i magistrica književnosti, bila dugogodišnja voditeljica Knjižnice Novi Zagreb ( s 5 knjižnica), zatim bila šest godina predsjednica Društva prijatelja glagoljice, a sada iako u mirovini i dalje aktivna - osnovala je i vodi Čitateljski klub Ženske sekcije Židovske općine Zagreb, piše recenzije i druge članke u raznim časopisima (Novi Omanut, Ha-Kol, Novi uvez, Lamed, Kvaka i drugi) te se bavi fotografijom pa je i članica Fotokluba Zagreb.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.