Kolumne

srijeda, 6. travnja 2022.

Ljepote Zadarske županije u Osnovnoj školi u Zemuniku


Uz obilježavanje 100. godišnjice rođena Vesne Parun, predstavljanje Izabranih djela T. M. Bilosnića, rođenog u Zemuniku


Manifestacije posvećene Danima Zadarske županije 2022., koje se odvijaju na prostoru cijele Županije u trajanju od 9. travnja do kraja mjeseca, zbog školskih programa, započinju već u petak 8. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Zemunik u Zemuniku Donjem.

U holu škole u 9 sati bit će otvorena izložba umjetničkih fotografija Tomislava Marijana Bilosnića „Skriveno kameno blago (Ljepote i znamenitosti Zadarske županije)“, čiji je predgovor za katalog napisao dr. sc. Ivo Fadić.

U program kulturnih događanja u Osnovnoj školi Zemunik učenike škole i nazočnu publiku i uzvanike uvest će ravnateljica škole, gđa. Božena Župan, prof., dok će izložbu otvoriti načelnik Općine Zemunik Donji, gosp. ing. Ivica Šarić. 

U 10 sati program će se nastaviti predstavljanjem Izabranih djela Tomislava Marijana Bilosnića.

Program će modelirati Martina Krnčević, prof., dok će o Izabranim djelima govoriti izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević i sam autor.

Tom prigodom Bilosnić će Osnovnoj školi Zemunik pokloniti svoja Izabrana djela, kao i tridesetak svojih drugih izdanja.

Ovim programom će se obilježiti i jubilej T. M. Bilosnića, rođenog u Zemuniku – 75. godina života i 55. godina umjetničkog djela. 

Program se nastavlja obilježavanjem 100. godišnjice rođenja jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja Vesne Parun, a započinje u 11 sati.

Tom će se prigodom, uz recitacije pjesama Vesne Pariun, koje će izvesti učenici škole, predstaviti i znanstveno-monografska knjiga Sanje Knežević „Golubica iz crnog maslinika“ posvećena djelu Vesne Parun.

O knjizi će govoriti izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, kao autorica, i izv. prof. dr. sc. Mirela Šušić, recenzentica. Knjiga je tiskana u izdanju Sveučilišta u Zadru i Hrvatske sveučilišne naklade u Zagrebu.




Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.