Kolumne

četvrtak, 24. ožujka 2022.

Festival knjige i stripa BOOKA - Nik Titanik i Zoran Vakula predstavljaju meteo slikovnice

Nik Titanik i Zoran Vakula predstavljaju seriju meteo slikovnica na 

Festivalu knjige i stripa BOOKA

 

Pozivamo vas na subotnje druženje na Festivalu knjige i stripa Booka iz čijeg bogatog programa izdvajamo susret koji na prvi pogled izgleda neobično, no provjereno funkcionira. Glavni su protagonisti hrvatski karikaturist, dizajner i ilustrator Nik Titanik i poznati meteorolog Zoran Vakula

 

Druženje će se održati u subotu 26. ožujka

na velikoj pozornici sajma Booka u Hali Zagreb

s početkom u 16 sati.


Dvojac će predstaviti meteo-slikovnice Vjetropirasta i Oblačasta, a čini se da će i treća slikovnica iz serije Vremenastih priča ubrzo ugledati svjetlo dana. Tako ćemo saznati tko su Vedrana i Val, što je vjetar, kakvi vjetrovi pušu, što su oblaci, kada i gdje nastaju, ali kako ih možemo fotografirati. Izdavač slikovnica je Nik Titanik Studio, prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica. 

 

Nik Titanik hrvatski je karikaturist koji već 17 godina svakodnevno objavljuje dvije karikature u dnevnim novinama pa je rad na ilustracijama za slikovnicu bio odmak od dnevno-političkih tema. Zoran Vakula je meteorolog koji prikuplja zanimljivosti o ovoj grani od devedesetih godina tako da se ideja o slikovnici kuhala jako dugo. Ovaj dvojac spojila je Međunarodna izložba karikaturista, a ostalo je povijest.


Vjetropirasta i Oblačasta više su od slikovnice. Najmlađi uz nju postaju pravi istraživači pa roditelji, pripremite odgovore na pitanja o oblaku, suncu, kiši, snijegu. Tu su i križaljke, premetaljke i rebusi kako bi ova slikovnica educirala i zabavila. Slikovnice su namijenjene starijim vrtićkim skupinama i nižim razredima osnovne škole, no provjereno znamo da ju listaju i stariji. 

O Festivalu knjige i stripa BOOKA

Svi ljubitelji knjige, stripa i ostalih izdanja dolaze na svoje jer je BOOKA idealno mjesto za ugrabiti popust ili sudjelovati na zanimljivim književnim susretima. Organizator događanja je Koncertna dvorana Tvornica kulture. Uz bogat program i književne susrete u dvorani Hale Zagreb u Heinzelovoj 96/Slavonskoj aveniji 3B, ne propustite novitete izlagača poput Mozaik knjige, Fokusa, Koncepta, VBZ-a, Nove stvarnosti, Sandorfa, Rockmarka, Kršćanske sadašnjosti, Torpedo stripova, tu su još i Crtani romani show kao i Vuković-Runjić. 

Veselimo se Vašem dolasku!





Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.