Kolumne

petak, 4. veljače 2022.

CeKaTe | Predstava "Plivaj i drž’ glavu iznad vode"

 


U petak, 11. veljače 2022. s početkom u 19,30 sati na kazališnim daskama Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka bit će izvedena humorna drama "Plivaj i drž' glavu iznad vode"  Diletantskog kazališta Pentravci. Kazališna grupa, sastavljena od planinara Planinarskog društva Grafičar, kasnije nazvana Diletantsko kazalište Pentravci (DKP), počela je djelovati 1987. i to tako što je za planinare u planinarskim domovima, tokom višednevnih izleta, izvodila kratke jednočinke, komedije, Vjekoslava Dominija. Od 1995. grupa radi pri Centru za kulturu Trešnjevka. Pentravci nastupaju u svojoj matičnoj kući Centar za kulturu Trešnjevka, ali gostuju i na drugim pozornicama Zagreba, Hrvatske i inozemstva.

Predstava  "Plivaj i drž' glavu iznad vode" je njihova najnovija predstava iz bogatog repertoara dugogodišnjeg djelovanja.

O predstavi:

Rino Palić izlazi iz zatvora nakon odslužene kazne za pljačku pošte i traži od svog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika u pljački, Jože Šalera, polovicu opljačkanog novca. Nastane sukob jer Šaleri (Joža i Silva) žive od skupljanja sekundarnih sirovina, jedva vežu kraj s krajem i ne mogu vratiti dug. U stisci, Joža odluči ponovno opljačkati poštu dok se Rino upusti u ljubavnu vezu s Jožinom sestrom Janjom. Hoće li ponovljena pljačka biti rješenje za ove ljude s dna društvene ljestvice, doznaje se na kraju ove humorne drame.

Autor: Vjekoslav Domini
Redatelj: Pero Popović
Pomoćnica redatelja: Višnja Francetić
Glume: Višnja Francetić, Goran Umičević, Ivica Đukić, Karmen Jurić, Sandra Jurković, Marija Poturić-Teta i Pero Popović

Događa se u Zagrebu
Trajanje predstave: 70 min.


Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

Ulaznice od 30 kuna se mogu rezervirati na e-mail tnt@cekate.hr. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka sat vremena prije predstave. 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.