Kolumne

srijeda, 24. studenoga 2021.

Zalogaj poezije 25.11.2021., Noah bar



Poštovani,

posljednji ''Zalogaj poezije'' Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture u 2021. godini održat će se u četvrtak, 25. studenog s početkom u 19 sati, u Noah baru. Nastupit će svi zainteresirani autori koji imaju napisane pjesme na tu temu u širem smislu. Voditeljica programa bit će nagrađivana sisačka pjesnikinja Sanja Domenuš.

Povod je obilježavanje Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama kroz projekt ''Pjesničkom riječju, stop nasilju nad ženama''.

Projekt se treću godinu uzastopce održava u Sisku, a započeo je na nacionalnoj razini kao Blog pod nazivom Pjesničkom riječju 'Stop nasilju - Poetry word 'Stop violence' u jedanaestom mjesecu 2012. godine, kada je skupina pjesnika entuzijasta svojim načinom tj. riječju izrazila svoju potporu, pišući pjesme na društvenim mrežama.

Na blogu je do sada prikupljeno mnogo tematskih pjesama s preko 750 pjesnika iz Hrvatske, cijele regije i svijeta. Sada već obilježavamo ovaj dan u preko 50 gradova i 10 država te održavamo zajedničke programe na taj dan, koje započinjemo istim uvodom, svako u svom gradu.

Plakat za Sisak nalazi se u privitku.

Srdačno,

Siniša Matasović

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.